Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Român mort în chinuri cumplite: bătut şi incendiat în Italia. Ucigaşii săi, pedepsiţi exemplar de magistraţi

Postat la: 04.12.2020 - 11:15 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vasile Todirean (42 de ani) trăia de mai mulţi ani pe străzi, în Italia, după ce îşi pierduse locul de muncă şi nu a mai primit o altă şansă. Pe străzile din Villafranca, o localitate mică de lângă Verona, i-a cunoscut pe conaţionalul său, Cristian Relu Tuca şi pe Eros De Mori şi Liliano Bosoni, toţi fără ocupaţie.

Cei trei aveau să fie călăii săi, anul trecut, pe 8 iulie. Atunci, Todirean s-a întâlnit cu prietenii săi nu departe de gara Villafranca. Au stat de vorbă, însă la un moment dat, pe fondul unei discuţii aprinse, cei trei l-au atacat aparent din senin, lovindu-l cu brutalitate. Nu s-au oprit nici atunci când Vasile Todirean a căzut, la fel cum nu s-au oprit nici când victima nu a mai putut nici măcar să se apere cu mâinile de ploaia de lovituri. Iar atunci când au obosit să mai dea în el, le-a venit o idee criminală şi l-au stropit cu o substanţa incendiară, după care i-au dat foc.

În agonie, Todirean a mai găsit resurse să se târască până pe peronul gării, unde a fost observat de un mecanic de tren. Iniţial, acesta a crezut că a dat peste un cadavru şi a dat repede alarmă. Pentru român a fost însă mult prea târziu. Dus de urgenţă la un spital de lângă Verona, el s-a stins după două luni groaznice. Ancheta care a urmat morţii sale a scos la iveală legătura sa cu cei trei ucigaşi, iar poliţiştii au văzut imagini surprinse de o cameră video de pe stradă, astfel că bărbaţii au fost arestaţi. După mai bine de un an, procesul a luat sfârşit, cel puţin în primă instanţă, informează agenţia ANSA. La finalul procesului, un tribunal din Verona i-a condamnat pe toţi la închisoare pe viaţă. Decizia poate fi însă atacată, ceea ce avocaţii care îi apără pe acuzaţi au anunţat că vor face.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE