Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elisabeta Lipă dă înapoi! Ministrul Sportului ar putea aproba intonarea imnului înaintea meciurilor de baschet feminin!

Postat la: 17.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, duminică, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că se va consulta cu federaţiile sportive cu privire la intonarea imnului naţional la competiţiile interne.

"Pentru a evita interpretări eronate sau incidente de tipul celor înregistrate recent, Ministerul Tineretului şi Sportului va demara un proces de consultare cu federaţiile sportive din România, pentru a da o interpretare şi implementare unitară a prevederilor privind intonarea imnului naţional în cadrul competiţiilor sportive care au loc în România", se arată în comunicatul MTS.

Totodată, Ministerul Tineretului şi Sportului a precizat că legea nu interzice intonarea imnului naţional la competiţiile interne: "Potrivit cadrului legal în vigoare - Legea nr. 75 / 1994 şi Hotărârea nr. 1157 /2001, care reglementează Normele privind obligaţia intonării imnului naţional, doar în situaţiile precizate de Lege, imnul naţional al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România. Acest cadru legal reglementează caracterul obligatoriu al intonării imnului naţional, în situaţiile menţionate mai sus, fără a interzice acest lucru pentru alte categorii de competiţii".

Elisabeta Lipă declarase vineri, că legislaţia nu permite intonarea imnului naţional înaintea competiţiilor interne, astfel că FR Baschet a încălcat legea când a introdus în propriul regulament obligativitatea intonării acestuia înaintea meciurilor din ligile naţionale.

Înaintea meciului Sepsi Sf Gheorghe - Universității Cluj disputat la 5 ianuarie, în etapa a 17-a a Ligii Naționale feminine de baschet s-a intonate atât imnul României cât și imnul Ținutului Secuiesc.

Oaspetele si-au continuat încălzirea la indemnul antrenorului bosniac Dragan Petricevic. Spectatorii s-au simțit jigniți și pe întreaga desfășurare a partidei au înjurat și huiduit. Ulterior, Ministerul Tineretului și Sportului a reacționat.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE