Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A murit marele bariton Dan Iordachescu. Vezi emotionantul mesaj al familiei

Postat la: 30.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Familia marelui cantaret roman Dan Iordachescu: sotia Irina, fiicele Irina, Raluca, Cristina, nepotii sai si fratele Alexandru, anunta cu profunda durere incetarea din viata a celui care a fost baritonul Dan Iordachescu.

Acest Drumet al Cantului Romanesc a interpretat pe marile scene ale lumii ariile fara de seaman ale muzicii universale, adaugandu-le numele sau, alaturi de semnul inalt al Culturii Romaniei, al marii Muzici, careia i-a inchinat talentul, vocatia si viata sa! Obisnuia sa spuna: "Imi cant Romania in toate limbile pamantului!"

Acum Dumnezeu a ales sa-l aduca la Sine, intr-o zi de Duminica. Avea 85 de ani. Am sarbatorit varsta Patriarhului in luna iunie, in sala Ateneului Roman, el fiind in loja. A lasat in urma amintiri de nesters si o uriasa mostenire spirituala. Fiinta sa s-a adaugat corului celorlalte voci universale nascute pe pamant romanesc. Acest cor al ingerilor il primeste astazi pentru totdeauna. Acolo, sus, in lumea lui Dumnezeu, parasind-o pe a noastra, nu mai poate muri!

Ne ramane datoria de a-i rosti numele, de a-i asculta vocea de aur si arta sublima, si de a nu-l uita niciodata. A fost cea mai mare dorinta a lui! Odihneste in pace, dragul, iubitul nostru Dan! Cei care l-au iubit isi pot lua ramas bun de la Dan Iordachescu, Marti 1 Septembrie, la Ateneul Roman si la Opera Nationala Bucuresti, acolo unde si-a daruit sufletul cantand." Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu, Miercuri, 2 Septembrie, intre orele 12-15 dar revenim cu precizari referitoare la ora atunci cand vom avea confirmarea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE