Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Ivan cel Groaznic" a deturnat fonduri europene de 6 miliarde lei vechi. Premieră în silvicultură, a plantat puieții de două ori și n-au ieșit niciodată.

Postat la: 04.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ing. Gabriel Păun: "I-am dat 10 mii de euro s-o angajeze pe nevastă-mea și 3500 să nu mă schimbe din funcție!"

Virgil Ivan este șeful Bazei experimentale Vidra Ocol Silvic al INCDS MARIN DRACEA București de 17 ani de zile, după cum am mai scris. Acesta cu ajutorul unora dintre subordonați, a accesat fonduri europene în valoare de 600 mii RON pentru a împăduri o suprafață de circa 25 de ha teren degradat. Numai că terenul pe care s-au plantat puieții a fost de maxim 5 ha după cum reiese dintr-un control efectuat de către Garda Forestieră Vrancea. Văzând dezvăluirile făcute de către ziuanews.ro dar și sesizările către Parchetul Gneral, DLAF, DNA și ministrele Apelor Pădurilor și cel al Cercetării, Virgil Ivan alitat de subalterni cu apelativul "Ivan Cel Groaznic", a compus un proces-verbal de calamitate prin care justifică pierderea fondurilor europene. În comisia de calamitate au fost cooptați ing. Silviu Vucmanovici de la Garda Forestieră considerat omul de casă al șefului Gărzii Ionică Cherciu, care la rândul său este cumătru cu Ivan. Au mai fost deasemenea cooptați alți doi cumetri ai lui Ivan, unul funcționar la ISU Bolotești -Vrancea și altul angajat al ICAS Vrancea.

Au semănat puieții de două ori și n-au ieșit niciodată

,,La plantații- în toate suprafețele verificate s-au făcut sondaje acolo unde a fost posibil, întrucât nu s-a putut verifica întreaga suprafață din cauza neefectuării lucrărilor de îngrijire, fapt ce a determinat invadarea puieților de către specii ierboase. În urma sondajelor efectuate în locurile unde a fost posibil s-a constatat puieți uscați in proporție de 30%" se spune în procesul verbal de calamitate. În aceeași notă comisia afirmă că la semănături care sunt in suprafață de 25 ha scriptic, iar un paragraf mai jos se spune că "sunt doar ... 5 ha semănate în două rânduri".
Cu alte cuvinte comisia, afirmă că "nu s -au facut lucrările de mobilizare a solului niciodată, la ceva ce nu exista, iar ca atare puieții de conifere și foioase s-au uscat!"

Se poate lesne vedea că Ivan a făcut doar acte de recepție false și măsurători fictive de suprafețe cultivate, iar banii europeni s-au dus pe apa sâmbetei.
Astfel în cele doua procese verbale cu numerele 7219/30.08.2023 și 7251/31.08.2023 care au fost înregistrate la Garda forestiera Focșani se stipulează că, imediat ce factorul vătămător ce a dus la aceasta pagubă este numai seceta. Interesant de văzut cum în alte plantații de la aceeași bază experimentală Vidra, plantații aflate în grija pădurarilor s-au efectuat lucrările de mobilizare a solului în bune condiții și nu s-a uscat nici un puiet, față de puieții din proiectul cu fonduri europene.

Ivan ia șpagă cum respiră

Într-o discuție avută cu un prieten ing. Gabriel Păun de la acceași Bază Experimentală a ICAS Vrancea (ziarul nostru detine inregistrarea audio), acesta spune care este circuitul șpăgii în "prăvălia" lui Ivan. Astfel Păun spune că i-a dat bossului 10.000 de euro numai ca-i angajeze soția pe post de contabil la Baza Vidra. "Io i-am dat 10 mii s-o angajeze pe nevastă-mea și încă 3500 să mă lase pe post că voia să mă mute în alte zone departe de casă. Nu mai zic că i-am dat multe, multe alte atenții; porci, păsări, vin". La întrebarea prietenului ce se face dacă-l mai amenință Ivan, Păun răspunde: "Mă duc la el în birou și-i cer banii înnapoi. Păi ce el crede că glumește cu mine?! Îl fac praf!". Deasemenea cei doi enumără mai mulți colegi din ICAS Vrancea care i-au dat șpagă lui Ivan ca să-i angajeze. Unul dintre aceștia a venit la un concurs de angajare cu teza făcută acasă de către soție. Vom reveni cu amănunte. (M.G.G.)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE