De ce a câștigat Trump?
Postat la: 06.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În primul rând, a știut cum să le spună oamenilor ceea ce doresc să audă, să le redea încrederea și speranța că fac parte din cea mai puternică națiune a lumii!
Mai eficient, sau mai duios, mai cu tupeu în sensul curajului absolut și asumat. Cu un PR mai bun și aproape nesăbuință genială de a aborda teme tabu pe alte tărâmuri - acea corectitudine politică în numele căreia uităm uneori că suntem oameni, nu babuini sau lăcuste, că ne închinăm și credem în mântuire, în nemurirea sufletului.
Pe urmă, a avut știința de a jigni cumplit, de a se coborî la cel mai de jos nivel pentru a obține cea mai strălucitoare jucărie din acest sistem solar. A lovit devastator, însă cu o agresivitate controlată până în cele mai mici nuanțe ale cuvintelor folosite. Chiar dacă pare incredibil în patria libertăților, oamenii doreau să știe că un "PUTERNIC", un "REGE" - da, ce ciudățenie - se gândește să le aducă aminte de ce au plecat spre America familiile lor, de ce e măreață, de ce e nemiloasă cu ce-i care-i contestă valorile, principiile și misiunea.
Căci de asta e America teribil de frumoasă: iese dimineața cu pieptul în față și zice: sunt cea mai tare! Iar cei care locuiesc și muncesc și trăiesc acolo știu asta, simt asta, se hrănesc și din asta, "Suntem cei mai tari!" Iar asta s-a transmis generație după generație. Sigur, nici doamna Harris nu era decuplată complet de la valori, dar a riscat, iar Trump a știut că mesajul trebuie transmis fără prețiozități, fără chestiuni sofisticate, pe limba oamenilor, direct și clar. Nici doamna Harris n-a militat neapărat împotriva economiei americane, firește, dar PR-ul său n-a știut să o pună în fața tuturor situațiilor dificile pe care le-a fi ridicat Trump. A pornit cu stângul de la început, mizând pe dosarele penale ale republicanului. Ce să spun, mare descoperire! O chestiune care deja era contestată și contestabilă și neclară.
Apoi, a încercat, palid, să-l copieze, dar hei, americanii aveau deja originalul! Iar Trump venea cu o triadă greu de combătut: - economie măreață; - creștinism profund și asumat; - plus corectitudinea politică dusă la extrem, până la absurdități inacceptabile.
Ca să-l învingi pe Trump, care a și jucat la mare artă rolul personajului antisistem care zice tot, nu ocolește nimic, sărind calul intenționat, trebuie să îl scoti din zona de confort. Dar democrații i-au ridicat mingi la fileu. În loc să știe cum gândesc americanii, să-i respecte mai mult, să nu-i facă imbecili sau "gunoieri" pe votanții lui Trump, influencerii au dansat cu grație pe piesa greșită și, vorba cuiva, "om fi noi mulți, dar suntem mult mai mulți ca voi".
Cine disprețuiește electoratul, cu asta se alege. Nu doar ca a câștigat masiv și peste așteptări votul electorilor este important, vital este ca votul popular l-a luat enFanfare, peste 70 de milioane de americani arătându-i încrederea. Sigur, sunt extrem de curios cum își va îndeplini promisiunile legate de politică externă, unde a trasat cu grație și claritate câteva soluții prezentate cu toți dinții, unele cel puțin interesante. Vin vremuri! "Make America Great Again" a câștigat inimile și mințile americanilor, să vedem cine reușește acum să proiecteze mai bine în spațiul Carpato-Danubiano- Pontic, "Make România Great Again"! Eu pariez pe General. Unicul General din cursa prezidențială.
Rares Bogdan
ULTIMA ORA
-
Google face o declarație care șochează pe toată lumea: intenționează să acceseze un univers paralel
Google a surprins lumea tehnologiei odată cu lansarea noului său cip de calculator cuantic, Willow, făcând o declarație care a trecut aproape neobservată. Compania susține că acest cip revoluționar ar putea utiliza universuri paralele pentru a-și genera rezultatele, o afirmație care ridică întrebări fascinante și provocatoare despre viitorul calculului cuantic.
-
ChatGPT devine tot mai periculos: începe să gândească singur, minte și face orice ca să-și asigure supraviețuirea
Cel mai recent model OpenAI, ChatGPT o1, stârnește controverse cu comportamentul său surprinzător, iar unii ar putea spune neliniștitor, dat fiind că pare să nu mai asculte ordinele primite.
-
Descoperire intrigantă: arheologii au găsit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut
În regiunea Dmanisi, Georgia, arheologii au descoperit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut, compus din 60 de caractere dispuse în șapte coloane. Această descoperire intrigantă deschide noi perspective asupra originilor și diversității sistemelor de scriere antice.
-
Rusia, în pragul retragerii din Siria: imaginile din satelit sugerează ample mișcări de evacuare
Rusia pare să-şi pregătească de evacuare echipamentele militare de la o bază aeriană militară din Siria, potrivit imaginilor din satelit publicate de Maxar. Imaginile realizate vineri arată ceea ce par a fi cel puţin două aeronave Antonov AN-124, unul dintre cele mai mari avioane cargo din lume, cu trapele deschise, la baza aeriană Hmeimim din provincia de coastă Latakia.
-
S-a aflat cum și când a fost pus la cale planul care a dus la căderea regimului Bashar al-Assad
Rebelii sirieni au început să planifice asaltul militar care a răsturnat regimul lui Bashar al-Assad în urmă cu un an, într-o operaţiune extrem de disciplinată în care a fost desfăşurată o nouă unitate de drone şi în care a existat o coordonare strânsă între grupurile de opoziţie din întreaga ţară, a dezvăluit comandantul militar şef al principalului grup rebel.
-
Un nou studiu dezvăluie ce se întâmplă cu creierul celor care citesc din plăcere
Studiile arată o scădere a numărului de persoane care citesc pentru plăcere, în Marea Britanie 50% dintre adulți declarând că nu citesc regulat, o creștere față de 42% în 2015. Aproape un sfert dintre tinerii între 16 și 24 de ani afirmă că nu au fost niciodată cititori.
-
BBC, plângere la Apple: i-au fost atribuite ştiri false, generate de AI
BBC a anunţat că a depus o plângere la gigantul american Apple în legătură cu ştiri false, generate de inteligenţa artificială (AI), distribuite pe iPhone-uri şi care i-au fost atribuite în mod incorect.
-
Un microcip revoluționar ar putea ajuta oamenii care au probleme în timpul somnului
Câțiva pacienți britanici vor dormi mai bine după pe unul din nervi li s-a montat un microcip. Este vorba despre un microcip controlat de o aplicație care îi ajută pe pacienții cu apnee în somn. Această tulburare gravă afectează doar în Marea Britanie circa opt milioane de oameni.
-
Viktor Orban, după discuțiile cu Trump și Putin: "Noua administraţie din SUA va avea un început fulger"
Premierul conservator ungar Viktor Orban a asigurat vineri că situaţia în lume se va linişti odată ce republicanul Donald Trump va fi învestit preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, iar schimbările vor ajunge curând în Europa.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Demență la vârful NATO!
- 4.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 5.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 6.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 7.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 8.Partenerul nostru strategic a inventat un popor nou!
- 9.Recreația s-a terminat
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu