New York Times: "Un Putin încolțit este mai periculos ca niciodată!"
Postat la: 22.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Într-un discurs înregistrat video adresat națiunii, Vladimir Putin a recunoscut că războiul pe care l-a declanșat la 24 februarie nu a decurs așa cum și-ar fi dorit. Chemând aproximativ 300.000 de rezerviști să lupte pe ceea ce el a numit un front de 620 de mile și abandonând obiectivul inițial de demilitarizare și „denazificare" a întregii Ucraine, a recunoscut ceva ce a negat în mod constant: realitatea din câmpul de luptă și rezistența tot mai mare a națiunii ucrainene unificate
Președintele Rusiei, Vladimir V. Putin, într-un discurs de miercuri, care a reamintit cât de ușor se poate extinde războiul din Ucraina, și-a dublat amenințarea nucleară, a acuzat Occidentul că încearcă să „distrugă" țara sa și a sugerat că ucrainenii sunt simpli pioni ai „mașinăriei militare a Occidentului".
Dar Vladimir Putin încolțit este Vladimir Putin în cel mai periculos moment al său. Aceasta a fost una dintre lecțiile de bază ale tinereții sale dificile, pe care a preluat-o din reacția furioasă a unui șobolan pe care l-a încolțit pe o scară în ceea ce era atunci Leningrad. Discursul său a inversat deodată un război de agresiune împotriva unui vecin într-unul de apărare a „patriei", o temă care rezonează cu rușii. A avertizat Occidentul în termeni fără echivoc - „nu este o cacealma" - că încercarea de a slăbi sau de a învinge Rusia ar putea provoca un cataclism nuclear.
„Rusia a câștigat războaiele sale defensive împotriva lui Napoleon și a lui Hitler, iar cel mai important lucru pe care Putin l-a făcut aici, din punct de vedere psihologic, a fost să afirme că și acesta este un război defensiv", a declarat Michel Eltchaninoff, autorul francez al cărții „Inside the Mind of Vladimir Putin". „A fost un război agresiv. Acum este apărarea lumii rusești împotriva încercării occidentale de dezmembrare, scrie New York Times.
Rusia din mintea lui Putin
Acel „Russkiy Mir", sau lumea imaginată, impregnată de o anumită esență rusă inalienabilă, a crescut în dimensiune în timp ce Putin a sugerat în discurs că arsenalul nuclear al țării ar putea fi folosit pentru a apăra zonele din estul și sudul Ucrainei capturate de la începutul războiului.
Vladimir Putin a declarat că Rusia va sprijini referendumurile privind viitorul a patru regiuni din Ucraina. Această metodă, descrisă de președintele Franței, Emmanuel Macron, drept „simulacru" de referendumuri, a fost folosită în Crimeea în 2014 pentru a justifica anexarea rusă.
Pare probabil ca referendumurile din Donețk și Lugansk, în est, și din Herson și Zaporoje, în sud - pe care Statele Unite și aliații occidentali le-au denunțat ca fiind voturi „simulate" - să ducă, de asemenea, la anexarea rusă. În acest moment, un atac ucrainean asupra orașului Kherson din sud, capturat de Rusia la începutul războiului, ar putea fi considerat, în opinia Rusiei, un atac pe teritoriul rusesc, justificând o ripostă nucleară. O contraofensivă ucraineană este acum în curs de desfășurare în regiunea Herson, iar înalții oficiali ucraineni au promis să recucerească orașul.
Amenințarea nucleară
„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi, desigur, toate mijloacele de care dispunem pentru a apăra Rusia și poporul nostru", a declarat Putin.
Discursul său, care poate fi, desigur, o cacealma, în ciuda negării sale, a pus totuși în fața Occidentului o dilemă care a fost inerentă politicii sale de la începutul războiului: Cât de departe poate merge sprijinul militar și logistic intens al Ucrainei - efectiv totul, mai puțin trupele NATO pe teren - fără a declanșa o confruntare nucleară?
A fost, de asemenea, o încercare de a diviza Occidentul înaintea unei ierni care se anunță grea, cu inflație și costuri energetice în creștere. În timp ce administrația Biden nu pare prea interesată de diplomație în acest stadiu, Franța, Germania și Italia caută în continuare „dialogul" cu Rusia pe care Emmanuel Macron l-a menționat în discursul său de marți la Națiunile Unite, un dialog considerat necesar, a spus el, deoarece „căutăm pacea".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Prima reacție a lui Joe Biden după ce SUA au evitat la mustață o situație catastrofală!
Preşedintele american Joe Biden şi liderul republican Kevin McCarthy au ajuns la un "acord de principiu" în vederea evitării intrării în incapacitate de plată a Statelor Unite, care urmează să fie supus la vot în Camera Reprezentanţilor, majoritar republicană, miercuri, a anunţat preşedintele acesteia, iar apoi în Senat, majoritar democrat.
-
Jane Fonda a făcut declarații explozive despre actorul Robert Redford: "Are o problemă cu femeile!"
Jane Fonda s-a destăinuit despre colaborarea cu Robert Redford în timpul unei conversații la Festivalul de Film de la Cannes 2023, vineri, spunând că lui Redford "nu-i plăcea să sărute", relatează Deadline.
-
Se agită globalistii: Planul de 100 de miliarde de dolari care poate "salva" omenirea de la extincția climatică!
O reuniune la nivel înalt care va avea loc la Paris luna viitoare va prezenta un plan de 100 de miliarde de dolari pentru a atrage mai mulţi bani pentru finanţarea prevenirii schimbărilor climatice şi susţinerea dezvoltării în ţările mai sărace, oferind garanţii valutare investitorilor, potrivit unui document văzut de Reuters.
-
România protestează după mesajul preşedintei Ungariei privind Ardealul
Ministerul Afacerilor Externe transmite duminică, într-un comunicat de presă, că i-a transmis ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă a României cu privire la mesajele publice neadecvate transmise de preşedinta Ungariei, Katalin Novák, în contextul vizitei private şi participării la tradiţionalul pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc.
-
Teoria conspiratiei? Aproape jumătate din turci cred că Imperiul Otoman o să renască la două luni după alegeri!
Aproape jumătate dintre turci cred într-o teorie a conspirației bizară potrivit căreia în luna iulie a acestui an, la mai puțin de două luni de la alegerile prezidențiale de duminică, Tratatul de la Lausanne va expira și va permite Turciei să revină la perioada de glorie din timpul Imperiului Otoman, relatează The Conversation.
-
Victorie istorică în Superligă: Rapid a învins FCSB cu 5-1
Rapid București s-a impus sâmbătă seara cu scorul de 5-1 în fața FCSB, pe Arena Națională, în derby-ul finalului de campionat. Scorul reprezintă cea mai categorică victorie înregistrată de alb-vișinii pe terenul roș-albaștrilor.
-
Cine a fost singurul bărbat din lume care nu a văzut niciodată o femeie
Mihailo Toloto, un călugăr grec, a trăit 82 de ani pe Muntele Athos fără să întâlnească vreodată o femeie. Este considerat singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă, să atingă sau să interacționeze cu o femeie, relatează OddityCentral.
-
Originile inteligenței artificiale: De la sclavii robotici imaginați de vechii greci, până la ChatGPT!
Termenul „inteligență artificială" a luat naștere cu peste 60 de ani în urmă, dar oamenii au fost fascinați încă din Antichitate de ideea unor mașinării care pot gândi și pot avea dorințe și sentimente. Care au fost „înghețurile" ce au schimbat istoria inteligenței artificiale? Care au fost momentele când AI-ul a uimit pe toată lumea.
-
A fost găsit celebrul colier pierdut pe Titanic după 111 ani de la tragedie VIDEO
Fanii îndrăgitului film Titanic își amintesc cu emoție de colierul impresionant, strălucitor și deosebit de valoros pe care Rose l-a aruncat în adâncurile oceanului în scena finală a peliculei.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Rusia lansează un avertisment cumplit după ce SUA a aprobat lovituri ucrainene în Crimeea
- 2.Joe Biden s-a făcut de râs într-un restaurant din Washington DC
- 3.Cinci state arabe plus Iranul printre cele 19 națiuni pregătite să se alăture BRICS!
- 4.Trump la Budapesta: „Suntem angajaţi într-o luptă istorică împotriva marxiştilor, globaliştilor şi comuniştilor" VIDEO
- 5.Șeful diplomației europene: Se creează un abis între Occident și celelalte părți ale lumii
- 6.Erdogan lansează acuze fără precedent: "Biden a dat ordinul să fiu înlăturat și va avea un răspuns mâine!"
- 7.Prabusirea unui imperiu financiar: America va fi nevoită să declare o incapacitate tehnică de plată
- 8.Scandalul Nord Stream ia amploare: Rusia intră în conflict deschis cu Germania, Danemarca și Suedia
- 9.Cum arată acoperișul Kremlinului după asa-zisul "atac cu drone" care ar fi putut avea un efect devastator
- 10.Șeful informațiilor militare ucrainene: Suntem implicați în asasinarea unor ruși din media
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu