Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Proteste violente la Chișinău: Corturi în fața Președinției. Se cere demisia Maiei Sandu!

Postat la: 26.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Protestatarii din capitala Republicii Moldova, Chișinău, instalează corturi în fața clădirii administrației prezidențiale cerând demisia președintelui Maia Sandu, a informat duminică un corespondent TASS.

„Aceste corturi sunt pentru ea. Vom protesta aici până când ciuma galbenă (galben era culoarea în care s-au vopsit sloganurile campaniei lui Sandu - TASS) va dispărea", a spus șeful municipiului Orhei din republică, Dinu Țurcanu. Mii de susținători ai opoziției s-au adunat duminică în centrul Chișinăului pentru a cere demisia guvernului. Protestele au fost organizate de partidul Sor.

Săptămâna trecută, opoziția a montat peste 200 de corturi lângă clădirea parlamentului. Manifestanții spun că vor rămâne aici până când cererile lor vor fi satisfăcute. Ei cer dizolvarea parlamentului, care este controlat de Partidul pro-european de Acțiune și Solidaritate, și demisia președintelui și a guvernului.

Protestele antiguvernamentale au început în Moldova vara trecută. Manifestanții organizați de partidele de opoziție protestează împotriva creșterii vertiginoase a prețurilor și a inflației record de 34% Ei cer demisia guvernului pro-european format din Partidul Acțiunii și Solidarității, acuzându-l de incapacitatea de a face față crizei și lipsa de dorință de a discuta chestiunile legate de gaze. cu Moscova.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE