Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


PSD vrea criteriul "verde" în legea achizițiilor publice

Postat la: 28.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii au depus marţi la Senat un proiect de lege care vizează introducerea criteriului „verde" în legile achiziţiilor publice, astfel încât să fie respectate criteriile de mediu.

„Astăzi, am depus la Senat, în regim de urgenţă, iniţiativa legislativă semnată de grupurile PSD din Senat şi din Camera Deputaţilor referitoare la criteriul «verde». Înseamnă modificarea legilor achiziţiilor publice, a Legii 98 privind achiziţiile publice şi a Legii 99 privind achiziţiile sectoriale, astfel încât să fie imperativ ca acest criteriu verde să aducă factori, elemente, care să facă diferenţierea pentru respectarea criteriilor de mediu, cum ar fi influenţa capacităţii de producţie pentru respectarea mediului sau lanţul scurt de aprovizionare sau distanţa dintre punctul de producţie şi punctul de desfacere", a declarat Ştefan Radu Oprea marţi, la Parlament.

El a mai spus că prin această iniţiativă legislativă vor putea fi susţinuţi antreprenorii români şi fabricile româneşti, astfel încât Pactul ecologic să fie respectat şi în ţara noastră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE