Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Rareș Bogdan despre fuziunea cu ALDE, PMP și coalizarea forțelor de Dreapta! Avertismentul dat PSD-ului

Postat la: 13.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat că, deja, la nivel local, există majorități făcute cu ALDE - fie că vorbim de consilii județene, fie de consilii locale. De asemenea, el a dezvăluit că PNL intenționează să fuzioneze și cu PMP, cu care este în discuții avansate, dar și cu Dreapta Liberală, partidul lui Viorel Cataramă, și el fost liberal membru PNL.

Întrebat dacă fuziunea cu ALDE nu va afecta imaginea liberalilor, liderul PNL a precizat că imaginea va fi creată la finele acestei guvernări cu PSD. În opinia lui Rareș Bogdan, Guvernarea PNL-PSD va fi crucială pentru viitorul ambelor formațiuni. Dacă Guvernul PNL-PSD va eșua, „va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD", a precizat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

"Avem majorități, avem 5 locuri în țară, inclusiv - unul dintre cele mai importante - Vrancea, unde majoritățile sunt făcute cu ALDE, în consilii județene sau consilii locale. De asemenea, să nu uităm că ei sunt, totuși, plecați din PNL. A existat o decizie, iar ei au plecat cu Tăriceanu, într-o guvernare. La bază, sunt toți membri PNL, foști deputați PNL, senatori, membri PNL și e normal să adunăm toate forțele politice de Dreapta, non-extremiste, alături de noi. O să-i luăm pe toți, și pe cei din PMP. O să coalizăm toate forțele, inclusiv micuțul partid al lui Cataramă. Tot ce a plecat din PNL e absolut normal să revină la matcă. E un moment de reconstrucție.", spune europarlamentarul liberal.

"Dacă noi guvernăm cum trebuie, niciun om și niciun partid nu ne vor afecta imaginea. Contează strict, cele 24 de luni - ianuarie 2022-decembrie 2023. Să facem exact ce am promis în urmă cu doi-trei ani în campaniile electorale sau am ratat un moment istoric. Simplu! Restul nu contează, persoanele nu contează. Nu există lideri providențiali care să influențeze, în momentul ăsta în România, decisiv, o forță politică. Există doar proiecte. Dacă proiectul pe PNRR dacă, absorbția celor 80 de miliarde de euro va reuși, dacă reușim să recuperăm și o parte din cele 12,4 miliarde de euro rămase din exercițiul anterior, dacă reușim să implementăm și să finanțăm programul 'Anghel Saligny', cu cele 50 de miliarde de lei, pentru zona rurală, atunci, cu adevărat, se va simți ceva.", a insistat Rares Bogdan.

"Dacă reparăm greșelile din legislație, dacă rezolvăm problema competitivității și profesionalismului în instituțiile de stat, dacă reușim să avem o chestiune normală în ceea ce înseamnă pensiile, pentru că nu putem continua cu pensii speciale. Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate. E un deziderat pe care trebuie să-l rezolvăm. Dacă guvernăm și vom face lucruri în ăștia doi ani, nu va mai conta nimic. Oamenii vor spune că a meritat și această alianță nefirească PSD-PNL, că a meritat să stăm la masă cu cei care ne-am bătut ani în șir, cel puțin, în ultimii 7 ani violent, că ne batem de 30 de ani. Dacă eșuăm, atunci va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD.", concluzionează liberalul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE