Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Olandezii au început o campanie de promovare a LGBT-ului prin fotbal. Nicio țară din Estul Europei nu vrea să participe

Postat la: 26.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Federația Olandeză de Fotbal (KNVB) a demarat campania „OneLove", prin care căpitanul echipei naționale de fotbal va purta o banderolă în culorile LGBT la meciurile internaționale, pentru a protesta împotriva discriminării, informează NLTimes, citând AP.

Mai precis, este vorba despre a protesta împotriva faptului că homosexualitatea este considerată infracțiune în Qatar, țară care va găzdui la finalul lui 2022, turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal.

La apelul olandezilor, țară care mai e cunoscută pentru „fetele expuse în vitrină", au răspuns opt țări: Belgia, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Norvegia, Suedia și Elveția. Toate aceste echipe naționale vor avea o banderolă în culorile mișcării LGBT la meciuri, pentru „a face o declarație clară împotriva prejudecăților", după cum a informat KNVB.

Șapte dintre aceste țări vor purta banderolele LGBT inclusiv la meciurile din Qatar, iar două doar în meciurile din Liga Națiunilor.

De remarcat că, deși campania a început anul trecut, pentru a protesta împotriva legii de protecție a minorilor din Ungaria, nicio țară din Estul Europei nu s-a raliat demersului olandezilor.

Mai mult decât atât, nici măcar majoritatea țărilor din Occident, inclusiv state mari precum Italia, Spania, Portugalia nu au dorit să ia parte.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE