Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cât valorează acum Rolex-ul purtat de Nicolae Ceaușescu în ziua execuției sale. Unde s-ar afla acum renumitul ceas al 'Tovarășului'

Postat la: 15.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu 35 de ani în urmă, la cazarma din Târgoviște, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați de parașutiștii din plutonul de execuție. Cei doi soți au părăsit această lume împreună, lângă zidul Corpului de Gardă. În momentul morții sale, dictatorul purta un ceas extrem de valoros la mână. Deși au trecut aproape 35 de ani de atunci, mulți se întreabă încă unde a ajuns și cât valorează acum Rolex-ul pe care Nicolae Ceaușescu îl purta în ziua execuției!

Moartea soților Ceaușescu a reprezentat un moment de răscruce pentru România, marcând sfârșitul regimului comunist. Data de 25 decembrie 1989 va rămâne adânc înrădăcinată în memoria națiunii noastre! La Târgoviște, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați, fiind condamnați la pedeapsa capitală.

Pe parcursul vieții lor, soții Ceaușescu s-au bucurat de o viață luxoasă și lipsită de griji! În ciuda privațiunilor prin care treceau cetățenii țării, care se confruntau cu rații alimentare sau chiar cu foamete, Nicolae și Elena Ceaușescu își permiteau luxuri de orice fel. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este ceasul extrem de valoros pe care dictatorul îl purta la încheietura mâinii când a fost asasinat. Nicolae Ceaușescu avea un Rolex evaluat la câteva mii de dolari, o sumă extrem de mare în acele vremuri.

Se spune că acel ceas ar fi fost dăruit chiar de Elena Ceaușescu cu ocazia zilei de naștere a soțului său, cu mulți ani în urmă. Și Elena Ceaușescu nu se lăsa mai prejos! În momentul execuției, purta un palton creat de Yves Saint Laurent, care avea prețul echivalent cu o mașină Dacie 1300.

După ce soții Ceaușescu au fost împușcați la ora 14:45 în Târgoviște, ceasul lui Nicolae Ceaușescu a fost confiscat de procuratură. Potrivit informațiilor ulterioare, dictatorul purta un Rolex Oyster Perpetual Day-Date de culoare aurie, extrem de costisitor. În prezent, un astfel de ceas are o valoare de peste 30.000 de euro. Este important de menționat că Rolex-ul purtat de Ceaușescu a fost lansat abia în 1956 și era considerat o marcă exclusivistă, fiind primul ceas de mână impermeabil, informează playtech.ro.

Care este valoarea actuală a Rolexului pe care Nicolae Ceaușescu l-a avut în ziua execuției
Pe toată durata procesului, Nicolae Ceaușescu a verificat periodic ceasul, ceea ce a determinat speculații că Rolexul său ar fi avut un sistem de emisie-recepție. În documentele procesului, modelul ceasului era descris astfel: "Ceas de mână masculin, marca Rolex-Oyster-Perpetual Day-Date, realizat din metal alb, cu brățară din aceeași materie și culoare."

Elena Ceaușescu purta și ea la încheietura mâinii o brățară de aur, pe care era gravat numele ei și data nașterii. Se spune că Ceaușescu i-ar fi oferit brățara ca cadou cu câteva luni înainte ca cei doi să fie executați.

În 1992, procurorii Secției Parchetelor Militare din Parchetul General au predat obiectele confiscate pe 25 decembrie 1989 la Banca Națională a României. Printre aceste obiecte se afla și Rolex-ul lui Ceaușescu. Conform protocolului, aceste bunuri, inclusiv ceasul, ar fi trebuit să fie supuse unei expertize. Cu toate acestea, unul dintre procurori a declarat că „expertiza realizată de Banca Națională nu a fost niciodată transmisă Parchetului Militar". În concluzie, în prezent, bunurile confiscate de la cei doi soți Ceaușescu se presupune că sunt în posesia Băncii Naționale.

La 4 aprilie 1992, procurorii Secției Parchetelor Militare din Parchetul General au predat acele obiecte la Banca Națională. La momentul predării, s-a stabilit o convenție conform căreia toate obiectele urmau să fie supuse unei expertize, iar rezultatele acesteia să fie trimise ulterior către Parchetul Militar. Cu toate acestea, unul dintre procurorii implicați a indicat că expertiza realizată de Banca Națională nu a fost niciodată transmisă Parchetului Militar. În consecință, există incertitudini cu privire la situația exactă a expertizei și la locul unde se află documentele rezultate. Cu toate acestea, conform informațiilor disponibile, se presupune că Rolex-ul și bijuteriile purtate de cei doi soți în momentul execuției ar trebui să fie în posesia sau sub custodia Băncii Naționale.

În decursul ultimilor treizeci de ani, numeroase obiecte valoroase care au fost în posesia Ceaușeștilor au fost incluse în licitații. Printre acestea se regăsesc articole vestimentare de la cele mai prestigioase case de modă, dar și teza de doctorat semnată de Elena Ceaușescu sau cadouri primite în cadrul delegațiilor oficiale. Unul dintre obiectele considerate de colecționari extrem de valoroase este șapca bărbătească, confecționată din bumbac, ce a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire al acestui accesoriu vestimentar este de 800 de euro, deoarece este însoțit de certificatul R.A.P.P.S.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE