Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Coşmarul din coşmar: de ce nu poţi ţipa sau alerga în somn

Postat la: 25.07.2020 - 17:26 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Incapacitatea de a ţipa, precum şi de a alerga în timp ce dormi apare doar într-o anumită etapă a somnului, numită REM. Mulţi oameni, atunci când dorm şi visează urât, se află în imposibilitatea de a se apăra. Este coşmarul din coşmaruri: când eşti atacat de o fiinţă sau o forţă malefică, oricât ai încerca, nu poţi nici fugi, nici striga după ajutor. Picioarele, braţele şi vocea nu te ascultă.

Spaima astfel creată devine atât de puternică încât chiar şi atunci când te trezeşti din somn, pentru câteva momente, simţi că nu te poţi mişca şi nu poţi vorbi. Conform psihologilor, sunt motive diferite ce cauzează incapacitatea de a ţipa în timp ce dormi şi în timp ce visezi. Neputinţa de a striga atunci când visezi urât poate fi legată de probleme mentale, de fobii sau de probleme nerezolvate din viaţa ta. Uneori, acestea îşi au rădăcinile în copilărie. Pe de altă parte, incapacitatea de a ţipa, precum şi de a alerga în timp ce dormi apare doar într-o anumită etapă a somnului, numită REM.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE