Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DEAD RISING: Inteligență Artificială a lui ChatGPT va face legătura între cei vii și cei morți!

Postat la: 07.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Artur Sychov, fondatorul și CEO al Somnium Space, a afirmat că un chatbot cu inteligență artificială va permite în curând celor vii să converseze cu persoane care au murit deja. Somnium Space este o lume de realitate virtuală și o platformă open-source în care jucătorii pot cumpăra terenuri, construi, explora și face comerț.

Într-un interviu acordat Motherboard, Sychov a declarat că un utilizator a început deja să integreze chatbot-ul OpenAI în metaversul său, creând un asistent virtual care oferă o cale mai rapidă pentru dezvoltarea modului "Live Forever", care este proiectul lui Sychov ce are ca scop să permită oamenilor îndurerați să se implice cu cei dragi într-un mod realist după ce aceștia mor, comentează Citizen News.

Dacă vă salvați vocea, modelele de mișcare și trăsăturile de personalitate pe modul "Live Forever", un chatbot AI va permite rudelor dumneavoastră supraviețuitoare să poarte o conversație cu dumneavoastră în metavers după moartea dumneavoastră. Artific, un utilizator care a construit diverse lumi în Somnium Space și care închiriază o parte din spațiul său altor persoane care își dezvoltă propriile experiențe online, a fost cel care a pus în joc ChatGPT în cadrul lumii virtuale.

ChatGPT, sau Chat Generative Pre-trained Transformer, este un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022. Acesta este construit pe baza familiei de modele lingvistice mari GPT-3 de la OpenAI și este pus la punct atât cu tehnici de învățare supravegheată, cât și de învățare prin întărire. Momentul de revelație a venit atunci când Artific a întrebat ChatGPT cum ar putea integra botul AI în Somnium Space. Robotul virtual a oferit apoi un plan de atac aproximativ. Artific a ajustat apoi planul și l-a finalizat.

În timpul unui apel Zoom recent, Sychov a purtat o conversație cu un avatar alimentat de AI în fața unui reporter Motherboard. Unele dintre răspunsurile robotului virtual au fost mai degrabă mecanice, cum ar fi "Bună ziua, mă descurc bine. Cu ce vă pot ajuta astăzi?". Cu toate acestea, robotul a fost, de asemenea, capabil să descrie unde se afla "holul Multiversului OMG și ce a văzut în metavers la momentul conversației. Acesta a spus: "În jurul meu, pot vedea o varietate de oameni care explorează lobby-ul, un bar, câteva jocuri arcade, o selecție largă de vehicule care pot fi conduse și o priveliște frumoasă a Pământului din spațiu". Iar când Sychov l-a întrebat pe robot cum arată avatarul său, robotul a răspuns: "Avatarul tău arată absolut uimitor. Arăți la modă".

Cu toate acestea, expertul în tehnologie a recunoscut că munca lor este departe de a fi completă. Roboții online sunt capabili să învețe contextual prin conversație și apoi să rețină informațiile, dar Sychov a remarcat că roboții de chat au o versiune de "memorie pe termen scurt".

Așadar, următorul pas va fi să lucreze la modul în care să stocheze în mod adecvat toate înregistrările de date, a declarat Sychov. Acest lucru este necesar pentru ca roboții AI virtuali să poată purta o conversație la o viteză care să pară naturală pentru oameni în timp ce aceștia sortează datele pe care le-au compilat în memorie. Dar șeful tehnologic este pozitiv în privința faptului că implementarea inteligenței artificiale ar putea fi mai ușoară în metavers decât în lumea reală, deoarece, potrivit acestuia, există o cantitate masivă de date disponibile pentru ca roboții să le poată asimila.

"Este o condiție perfectă pentru inteligența artificială, deoarece poate învăța instantaneu din fiecare obiect digital", a declarat Sychov. Integrarea AI în Somnium Space se extinde dincolo de a vorbi cu morții. Atât șeful tehnologic, cât și utilizatorul platformei au afirmat că există, de asemenea, potențialul de a modifica personalitatea robotului AI. Ei au spus că un utilizator poate schimba comportamentul chatbot-ului într-un robot optimist sau în cineva cu un simț al umorului sec.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE