Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Giganții Facebook și Google sunt acuzați că și-au împărțit piața de publicitate online. Argumentele înaintea procesului antitrust

Postat la: 15.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conform unei plângeri depuse de Texas şi alte state americane, managerii Google şi Facebook, Sundar Pichai şi Mark Zuckerberg, au avut cunoştinţă despre o înţelegere de împărţire a pieţei de publicitate online.

Acordul cu Facebook, pe care Google l-a numit Jedi Blue, a fost semnat de Sundar Pichai, în timp ce CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a participat la o serie de e-mailuri în care s-a discutat despre înţelegere. Google a spus ulterior că afirmaţia plângerii "nu este exactă" şi că plângerea în sine este "plină de inexactităţi".

"Intenţionăm să depunem o moţiune de respingere săptămâna viitoare", a spus un purtător de cuvânt al Google. Facebook, care între timp a devenit Meta Platforms Inc, a afirmat într-un comunicat că afacerea nu era exclusivă pentru Google şi că alte acorduri au crescut concurenţa pentru plasarea de anunţuri. Acesta a arătat că este mai bine pentru agenţii de publicitate "în timp ce îi compensează în mod echitabil pe editori".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE