Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Imagini ciudate pe cerul Kievului: un obiect straniu a luminat cerul capitalei Ucrainei

Postat la: 20.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„În jurul orei 22.00 (19.00 GMT), a fost observată strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat oficialul Administraţiei Militare a oraşului Kiev, Serhii Popko. „Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe pământ", a adăugat el.

Un jurnalist AFP a văzut un fulger pe cer, care nu a fost urmat de niciun sunet. Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Serhii Popko, precizând totodată că „apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune". La scurt timp după, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut şi că fulgerul a fost „legat de căderea unui satelit/meteorit", afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat. „Reţelele de socializare se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme", a adăugat forţa.

NASA contrazice categoric Ucraina în privința obiectului luminos: "Nava sau sateliții nu a intrat în atmosfera Pământului!"

Sateliții NASA, inclusiv nava spațială RHESSI, nu au intrat miercuri în atmosfera Pământului, transmite purtătorul de cuvânt al NASA, Robert Margetta, răspunzând la întrebarea dacă dispozitivul ar putea zbura deasupra Kievului, așa cum au afirmat autoritățile orașului. "Nava spațială RHESSI a NASA rămâne pe orbită, deși momentul intrării sale în atmosferă se apropie. NASA și Departamentul Apărării continuă să-l urmărească. Alți sateliți NASA nu au intrat în atmosferă de pe orbită mai devreme astăzi", a spus el pentru agenția TASS.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE