Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Joe Biden ia în calcul să ridice sancțiunile impuse de Donald Trump produselor chinezeşti

Postat la: 19.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

SUA ar putea elimina unele tarife vamale impuse de Donald Trump produselor chinezeşti. Președintele SUA, Joe Biden, intenţionează să discute subiectul cu președintele Chinei, Xi Jinping.

Preşedintele SUA a declarat sâmbătă că intenţionează să vorbească în curând cu liderul chinez Xi Jinping, în timp ce se gândeşte dacă să ridice sau nu unele tarife vamale impuse de Trump asupra produselor chinezeşti.

Biden nu a spus când ar putea avea loc convorbirea, dar a sugerat că se apropie de luarea unei decizii cu privire la soarta sancţiunilor economice. „Sunt în curs de a mă decide", a declarat Biden reporterilor într-un scurt schimb de replici după o plimbare cu bicicleta în apropierea casei sale de pe plajă din Delaware.

Asistenţii economici şi de securitate naţională sunt în curs de a finaliza o analiză a politicii tarifare americane şi de a face recomandări preşedintelui.

Tarifele impuse sub preşedintele Donald Trump au aplicat o taxă de 25% produselor chinezeşti. Sancţiunile au fost menite să reducă deficitul comercial al SUA şi să forţeze China să adopte practici mai echitabile, conform AP.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a cerut recent eliminarea unora dintre aceste tarife ca o modalitate de a combate inflaţia în Statele Unite. Alte persoane din cadrul administraţiei Biden, printre care reprezentantul american pentru comerţ, Katherine Tai, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la relaxarea tarifelor în condiţiile în care China nu şi-a respectat acordurile privind achiziţionarea de produse americane.

„Ceea ce este extrem de important pentru noi este să ne asigurăm că această realiniere strategică pe termen mediu, pe care ştim că trebuie să o realizăm, este ceva ce suntem capabili să realizăm şi că nimic din ceea ce facem pe termen scurt nu subminează acest obiectiv mai mare", a explicat Tai pentru The Associated Press într-un interviu acordat luna trecută.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE