Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Marele Plan: În februarie, Budapesta se joacă soarta României!

Postat la: 13.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă până de curând declarații sau decizii ale marilor lideri erau rare şi amplu comentate, acum pare ca politica internațională s-a "balcanizat" de-a binelea.

CIA anchetează FBI, Senatul American anchetează CIA, directorul în exercițiu al CIA îl avertizează și chiar amenință pe Trump, președintele ales și șeful său direct, serviciile secrete europene îl anchetează pe Trump, Trump o atacă pe Merkel și Franța, Soros intră în sevraj că nu i-a iesit cu alegerile şi devine interzis în țara lui, Ungaria, dar este primit cu "brațele larg deschise" în România, ViceCancelarul Germaniei vorbeşte despre desființarea UE când țările europene nu au nici o altă alternativă şi parcă se şi văd zidurile ghimpate şi granițele trasându-se din nou, odată cu ura de rasă şi stafii ale trecutului pe deasupra Europei, Preşedintele CE pare amețit şi depăşit pur şi simplu de evenimente şi de jocurile statelor membre între ele, între acestea și Eurasia, ba chiar devine confuz în raport cu propriile interese şi intenții ale mandatului în fruntea Comisiei Europene.

Dacă până de curând politica internă era aceea care nu-ți lăsa timp să respiri, acum relațiile internaționale nu mai dau răgazul niciunei analize prin rapiditatea şi inconsecvența deciziilor şi evenimentelor ce au loc de la o oră la alta. Scriam în articolele precedente despre riscul uriaş de rupere a României, de jure sau de facto, printr-o acțiune concertată a Ungariei, cu sprijinul Rusiei şi posibil cu acceptarea tacită de către Occident în diversele sale forme evolutive de la o zi la alta... În toată această mlaștină plină de confuzie şi insecuritate, în care din păcate se află şi România, Marele Plan pentru destramărea României - unicul stat mare din regiune ce s-a opus Rusiei şi si-a păstrat unitatea provinciilor istorice - revine într-un ritm accelerat.

Preşedintele SUA conduce astăzi lumea şi are ca parteneri sau duşmani, țări cu uriaşe puteri economice si politice: China, Germania, Franța, Mexic, India, Brazilia, etc. O întrebare firească este de ce a ales Preşedintele SUA, în mijlocul unei pline crize politice interne, dar și a unei crize internaționale majore (de exemplu războiul declarațiilor SUA-China) să viziteze personal o țară, ca dimensiune și populație la jumatatea României, fară a mai vorbi de PIB sau puterea militară inexistentă?!

Ei bine, opinez că luna februarie va reprezenta începutul unei noi ERE pentru Europa. Iar Budapesta este locul ales de Putin (fiindu-i cei mai loiali parteneri din UE) să negocieze prima fază a reîmpărțirii sferelor de influență în Europa. Astfel, Ungaria şi Victor Orban accelerează Marele Plan având acum toate ingredientele şi sprijinul necesar pentru ambițiile revizioniste ale Ungariei. Acesta nu are prea multe de cerut celor doi "decât" Transilvania şi slăbirea statului român... Toate acestea în consonanță totală cu Putin şi fără un interes major al lui Trump de a se opune. Lobby-ul maghiar republican este unul uriaş şi a fost construit în foarte mult timp, într-un mod extrem de ambițios şi personal prin sistemul "Mata Hari" față de care nu doresc să fac completări sau clarificări acum, dar care ar merita la un moment dat o analiză separată.

România şi statul român se află astăzi într-un pericol din ce în ce mai mare deşi a fost în ultimii 25 de ani un model de abosdare constantă în raport cu partenerii euro-atlantici, jertfind tineri în războaiele NATO, în Irak sau oriunde a fost nevoie, ostilizând Serbia prin dreptul de survol oferit avioanelor ce au bombardat teritoriul sârb, păstrând democrația şi ținând linia frontului cu Rusia pentru un Occident ce acum pare să o înjughie pe la spate (eu încă mai sper că prietenii republicani ai României și serviciile de informații americane vor reuși să protejeze interesele României ).

România are nevoie să se trezească urgent la realitate şi să îşi dea seama că trebuie să se apere singură, prin consolidarea unității statului român, crearea de capabilități militare de apărare proprii, operaționalizarea Gărzilor Naționale dar mai ales printr-o politică externă agresivă prin care să intre în noua ERA: FIECARE PENTRU EL. Să cumpere armament de la americani, să negocieze economic și politic cu Germania și chiar să accelereze negocierile privind tezaurul din cadrul Comisiei mixte cu Rusia. Astăzi suntem ÎNCĂ o țară mare și cu resurse uriașe, ce pot fi negociate pentru obținerea unui statut puternic regional, dacă România va avea forța să se solidifice și să se întărească și să nu lase Ungariei șansa de a profita de o ruptură politică internă în interiorul țării noastre, făcând astfel încă un pas pentru anularea Trianonului.

Pe lângă o armată puternică și o decizie politică clară trasată acesteia, astăzi, mai mult decat oricând serviciile de informații sunt vitale într-un război în care țările sunt ocupate fără a exista neapărat o intervenție militară. În tot acest context, Serviciul de Informații Externe și Serviciul Român de Informații joacă un rol esențial în susținerea obiectivelor stabilite politic în avantajul României și stoparea la timp a infiltrării oricăror scenarii de destabilizare a țarii, precum în 1990, la Tîrgu Mureș sau altele. Luptele interne conduc, din pacate, nu către consolidarea rezistenței față de aceste scenarii ci slăbirea tot mai accentuată, prin acțiune externă și internă a capabilității serviciilor de informații. Exploatarea unor greșeli sau exagerări ale acestora și personalizarea războaielor interne servesc pe tavă serviciilor maghiare rusești și tuturor "neprietenilor" momentul prielnic de influențare și penetrare a deciziei la nivelul statului român, serviciile fiind ținute ocupate cu atacuri interne.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE