Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Medicul Adrian Marinescu: "Nevaccinații cu comorbidități, primii beneficiari ai anticorpilor monoclonali la Matei Balș. Vaccinații nu vor primi!"

Postat la: 13.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Spitalului "Matei Balș" din București, aflat in prima linie a luptei anti-Covid, a declrat după ce au fost aduse in tara 5.200 de doze din Italia că cei care vor primi anticorpi monoclonali sunt cei nevaccinați cu comorbidități, afirmând că tratamentul nu va fi aplicat și celor vaccinați împotriva SARS-COV-2.

„Anticorpii monoclonali anti-spike reprezintă un tratament care si-a dovedit eficienta în Covid 19, cu condiția să fie administrat la începutul bolii, în prima săptămână, pentru a împiedica intrarea virusului în celulă", explică medicul Adrian Marinescu. Întebat dacă cele 5.200 de doze sunt suficiente, medicul Marinescu a afirmat că nu, subliniind că este nevoie de o sursă constantă de anticorpi monoclonali pentru pacienți.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus marți, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19. Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că anticorpii monoclonali sunt importanţi pentru pacienţii cu forme „mai puţin severe" şi cu simptomatologie de până la şapte zile. Reamintim că la finalul lunii septembrie, Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali. 18 state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de cure de tratament.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE