Nepoata poetului Adrian Păunescu a debutat la 8 ani, chiar de ziua ei, într-un spectacol folk, la WonderFest
Postat la: 25.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret "WonderFest", încheiat vineri seara, la Constanța, cu un spectacol de muzică folk, în care au evoluat artiști consacrați precum Magda Pușkaș, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor și Andrei Păunescu, a fost prilej pentru debutul Adrianei Păunescu, într-un spectacol de muzică folk, cu sute de spectatori. Adriana Păunescu este fiica lui Andrei și nepoata poetului Adrian Păunescu, iar în ziua debutului său artistic a împlinit opt ani.
WonderFest s-a desfășurat timp de cinci zile, în concurs fiind opt filme de scurt metraj, lung metraj și de animație, produse în ultimii doi ani și distribuite în premieră în țara noastră.
Marele Premiu a fost acordat de Juriul Copiilor, format din 100 de elevi constănțeni, unei pelicule produse în acest an, în Germania: "Haos în excursie cu școala". Filmul premiat de copii a fost vizionat cu producătoarea Nicole Kellerhals prezentă în sală și a fost lansat în premieră internațională la WonderFest.
Juriul profesioniștilor, condus de actorul Mircea Diaconu și format din producători, regizori, scenariști și critici de film din mai multe țări, a acordat următoarele premii WonderFest:
• Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui actor copil: Charline Antunes - Kaolin - Franța
• Premiul pentru imagine: Viktoras Radzevicius - director imagine al filmului "Inimă de fluture" - Lituania
• Premiul pentru scenariu: Marta Karwowska - "Necazuri la Triplu" - Polonia
• Premiul pentru regie: Keivan Majidi - "Fata în albastru" - Iran
• Premiul pentru cel mai bun film - "Corabia" - Bulgaria - regia Petrinel Gochev, Producători: Galina Toneva, Kiril Kirilov
În timpul Festivalului de la Constanța, au fost organizate ateliere și un concurs de creație de film. Copiii participanți la competiție au realizat filme cu durata de 1 minut, cu tematica "Minunea Albastră", folosind doar telefonul sau tableta. Premiul pentru cel mai bun film realizat de copii a fost acordat elevei Sarah Marinciu, de la Colegiul Național "Ion Minulescu", din Slatina.
Vizionarea filmelor, atelierele și concertele din cadrul WonderFest au avut intrare liberă, sala de spectacole a Centrului Multifuncțional "Jean Constantin din Constanța fiind arhiplină.
Trofeul WonderFest a fost înmânat câștigătorului de către Ana Maria Vătămanu, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Premiul pentru scenariu a fost înmânat de către pefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa
Festivalul WonderFest a fost organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. Președintele Festivalului este Lavinia Șandru, actriță și realizatoare TV, care a primit, din partea criticului de film Călin Stănculescu, o replică a celebrei statuete Oscar. WonderFest a stat sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.
Parteneri media: Antena 3, Canal 33, DCNews, Gândul, impact.ro, Național TV, Național FM, Playtech, Radio România, Ziua.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Rareş Bogdan în scandalul OMV Petrom: "Dacă statul nu va reuşi să aplice încasarea taxei, cineva trebuie să răspundă. Mi se pare o sfidare!"
Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova.
-
Declaratiile care-l leagă pe Virgil Popescu de serviciile de informații. Ministrul actioneaza impotriva intereselor României prin firme strategice!
Apar tot mai multe informatii in spatiul public despre cine l-a "impins" in față pe Gabriel Țuțu, directorul de la Romarm, fost ofiter SRI. Fostul premier Ludovic Orban afirmă fără echivoc ca este vorba despre Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei.
-
Presă: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și saboteje. Rusia se pregătește să atace cu jumătate de milion de soldați
Presa turcă vorbește de un adevărat asalt diplomatic și nu numai asupra regimului de la Ankara pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia și că după ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2 acum urmează Turcia.
-
Încă cap mafiot a fost prins de polițiștii din Italia după aproape 20 de ani de la un omor. Făcea pe bucătarul de pizza
Un bărbat din Italia, condamnat pentru omor şi considerat a face parte dintr-una din cele mai puternice organizaţii mafiote din ţară, a fost prins şi arestat după ce a petrecut 16 ani ca fugar. El a fost descoperit după ce a lucrat ca bucătar de pizza, scrie The Guardian.
-
Fermierii din România dau alerta: românii mănâncă cereale modificate genetic, aduse din Ucraina
Un fermier afirmă că din Ucraina au tranzitat România nouă tone de cereale şi mare parte dintre acestea a rămas în ţara noastră. El a menţionat că este un exces de cereale care a dus la scăderea preţului cu 30%, precizând că în aceste condiţii mai mulţi fermieri riscă falimentul.
-
Un milion de dolari găsiți la percheziții în canapeaua fostului ministru adjunct al Apărării din Ucraina
Publicația ucraineană Pravda dezvăluie o înregistrare video de la perchezițiile din luna august a inculpatului în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării, fostul ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironiuk, în canapeaua căruia a fost găsit aproape un milion de dolari.
-
Un jurnalist ucrainean care luptă în tranșee desființează propaganda de la Kiev, care prevede o victorie rapidă în fața Moscovei: „Vânzători de povești ieftine"
Societatea ucraineană riscă să devină victima unor promisiuni populiste privind o victorie rapidă și definitivă asupra Rusiei, însă războiul pare a fi „o ploaie îndelungată", o nouă normalitate, una foarte dură, scrie din tranșee Pavlo Kazarin, un cunoscut jurnalist, originar din Crimeea, înrolat în armată în primăvara anului trecut.
-
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina din cauza cerealelor modificate genetic care au inundat țara, la fel ca și în România
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina, protestând împotriva importului de cereale, potrivit lui Tygodnik Zamojski.
-
Raportul Transparency International indică faptul că pandemia a fost furtuna perfectă pentru corupție în lume
Transparency International a dat publicităţii clasamentul IPC (Indicele de Percepție al Corupției) referitor la anul 2022. Media globală a stagnat la 43 de puncte pentru al 11-lea an consecutiv - indicele variază de la 0, pentru cel mai corupt scenariu, la 100 pentru cel mai integru.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Casele trebuie să devină „Green": UE ne va obliga să ne renovăm casele. În Italia costul renovării unui apartament potrivit normelor va fi de 100.000 euro
- 2.UE vrea să interzică și gătitul pe motiv de incalzire globală: aragazul din bucătărie poluează mult peste normele acceptate!
- 3.Ilie Şerbănescu si Ion Cristoiu: Războiul NATO vs. Rusia se va purta în România!
- 4.Procesul global "Nurnberg 2" pentru crime împotriva umanității în Pandemie a început la Curtea Superioară de Justiție a Canadei
- 5.Detaliile mai puțin știute ale comorii uriașe a lui Burebista descoperită la Hunedoara într-un sat din Ținutul pădurenilor
- 6.UE îi leagă pe bebeluși de cipuri încă de la naștere motivând că astfel să poată circula ușor prin Europa. Guvernul Ciucă s-a supus necondiționat!
- 7.În România a fost omologată mașina care merge cu apă. Cât km poti merge cu 1L de H2O VIDEO
- 8.Noile contoare ce vor fi obligatorii în UE: opresc automat curentul dacă consumi mai mult!
- 9.Regizorul Nikita Mihalkov adresează Uniunii Europene o scrisoare deschisă în care acuză ipocrizia occidentală în conflictul ruso-ucrainean
- 10.Un profesor de sociologie explică detaliul terifiant din rezultatele recensământului: este înfricoșător pentru destinele țării
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu