Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Predicția celebrului Carl Sagan, adeverită după 28 de ani. Este înfricoșător: Lumea bântuită de demoni

Postat la: 25.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Celebrul Carl Sagan a fost astronom, om de știință planetar, astrofizician și nu numai - era bine cunoscut ca un pionier în domeniul exobiologiei, care este studiul posibilității existenței vieții extraterestre.

Acum, predicția lui Carl Sagan din 1995 despre America și despre lume, reapare - unii spun că este înfricoșător de exactă. Viziunea sa: "Lumea bântuită de demoni" este cât se poate de reală acum, când, așa cum prezicea, "puterile tehnologice extraordinare sunt în mâinile unui număr mic de oameni și nimeni dintre oameni nu poate înțelege problemele".

Oamenii sunt înspăimântați pe internet, pe rețelele de socializare, postând intens predicția lui Carl Sagan, care atenționează parcă din trecut că "oamenii își vor pierde capacitatea de a-și stabili propriile agende", un fenomen ce se petrece acum în 2023, după 28 de ani de când astronomul avertiza, potrivit Daily Mail.

Predicția este plină de avertismente pe care unii le consideră puțin prea aproape de realitate. Prevestește o lume a dezinformării și creșterea puterii tehnologiei. De la „strângerea cristalelor noastre" la „puteri tehnologice uimitoare" fiind „în mâinile a foarte puțini", predicția omului de știință este plină de avertismente despre care unii cred că sunt puțin prea aproape de realitate.

El a ajutat la adunarea primelor mesaje fizice trimise în spațiu și a fost printre primii care au stabilit că viața ar fi putut exista pe Marte. Astronomul a făcut un apel constant la NASA să-și extindă explorarea Universului. Pe măsură ce predicția reapare, oamenii chiar se întreabă dacă Sagan a avut acces la o mașină a timpului.

Profeția care descrie o Americă distopică a venit dintr-un pasaj din cartea sa numită „Lumea bântuită de demoni: știința ca o lumânare în întuneric" (lumea controlată de tehnologie!). Cartea explică metoda științifică oamenilor din afara domeniului și îi încurajează să învețe gândirea critică și sceptică. Se concentrează pe distingerea științei de pseudoștiință, cu mențiuni despre vrăjitoare, OZN-uri, percepția extrasenzorială (al șaselea simț) și vindecarea prin credință.

Pasajul care îi face pe oameni să vorbească, prevestește o lume de dezinformare, creșterea puterii tehnologiei și a mass-media influente:

„Știința este mai mult decât un corp de cunoștințe; este un mod de a gândi. Am prevestirea unei Americi pe vremea copiilor sau a nepoților mei - când Statele Unite sunt o economie a serviciilor și a informațiilor; când aproape toate industriile de producție cheie au dispărut în alte țări; când puterile tehnologice extraordinare sunt în mâinile unui număr foarte mic și nimeni care reprezintă interesul public nu poate înțelege problemele; când oamenii și-au pierdut capacitatea de a-și stabili propriile agende sau de a-i pune în discuție pe cei care dețin autoritate; când, strângându-ne cristalele și consultându-ne nervos horoscoapele, facultățile noastre critice în declin, incapabile să distingă între ceea ce se simte bine și ceea ce este adevărat, alunecăm, aproape fără să observăm, înapoi în superstiție și întuneric".

„Amuțirea Americii este cea mai evidentă în decăderea lentă a conținutului substanțial în mass-media extrem de influente, sunetul de 30 de secunde (acum până la 10 secunde sau mai puțin), programarea cu cel mai mic numitor comun, prezentări credule despre pseudoștiință și superstiție, dar mai ales un fel de sărbătoare a ignoranţei."

Pasajul înfricoșător de precis circulă din nou pe rețelele de socializare, utilizatorii fiind șocați de mesajul său ciudat și de exactitatea predicțiilor sale din urmă cu 28 de ani. O persoană a spus: „Carl Sagan, sunt din ce în ce mai convins, că tocmai avea o mașină a timpului". Cineva a numit predicția o „descriere înfiorător de precisă a drumului către declin" al omenirii. Din păcate, Carl Sagan nu a putut vedea dacă profeția sa s-a împlinit, deoarece a murit la vârsta de 62 de ani în decembrie 1996 - suferea de o boală rară a măduvei osoase numită mielodisplazie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE