Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Sârbii le dau o lovitură economică dură australienilor după expulzarea lui Novak Djokovic. Gigantul Rio Tinto a fost dat afară din țară

Postat la: 23.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorităţile sârbe au renunţat la proiectul de exploatare a unei mine de litiu realizat de compania Rio Tinto, a anunţat joi prim-ministrul Ana Brnabic, după săptămâni de proteste ale ecologiştilor, transmite AFP și imediat după ce eroul național al sârbilor, tenismenul Novak Djokovic, a fost expulzat din Australia pe motiv că nu este vaccinat.

Această decizie surpriză a guvernului de la Belgrad intervine și cu câteva luni înaintea alegerilor legislative şi prezidenţiale din primăvară, context în care administraţia preşedintelui Aleksandar Vucic încearcă să-şi consolideze susţinerea electoratului. "Am dat curs tuturor revendicărilor protestatarilor şi am pus capăt Rio Tinto în Serbia", a afirmat Brnabic într-o declaraţie transmisă la televiziunea de stat RTS.

'Tot ceea ce este legat de proiectul Jadar este încheiat', a adăugat ea, cu referire la numele văii unde urma să fie exploatat zăcământul. Zăcăminte importante de litiu, element indispensabil pentru fabricarea bateriilor pentru autovehiculele electrice, au fost descoperite în 2016 în împrejurimile oraşului Loznica, unde compania Rio Tinto a cumpărat terenuri şi aştepta unda verde finală din partea statului pentru a începe exploatarea. Rio Tinto intenţiona să investească 2,4 miliarde de dolari în acest proiect.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE