Scandal în lumea medicală: Doctorii ne-au îndopat cu milioane de pastile, care nu aveau efect!
Postat la: 27.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O echipă internațională de oameni de știință condusă de Universitatea College din Londra a ajuns la o concluzie șocantă pentru pacienții care suferă de depresie: medicamentele antidepresive nu au efectul scontat. Medicii au spus că aceste pastile produc creșterea serotoninei din creier, dar acum experții au dovedit că nu există o legătură dintre această substanță și depresie.
Peste tot în lume s-au prescris milioane de pastile antidepresive, cu efecte secundare dăunătoare, de-a lungul a zeci de ani, deși nu existau dovezi științifice solide că pot avea efectele pretinse, potrivit Daily Mail. Asemenea milioanelor de pacienți din întrega lume care caută ajutor de la medicul de familie pentru depresie, a fost cazul Emmei Ward din Marea Britanie. I s-a spus în mod repetat că suferă de "un dezechilibru de substanțe chimice în creier". Dacă Emma dorea să se facă bine, medicii i-au spus că tânara de 26 de ani ar trebui să continue să ia antidepresive, care i-au fost prescrise de la vârsta de 15 ani. Dar aceste medicamente păreau că nu-i îmbunătățesc starea de spirit și o lăsau mai mult amorțită emoțional.
Acum, o nouă cercetare șocantă publicată pe 20 iulie 2022 în revista Nature, de cercetători de la Universitățile College, Greenwich din Londra, Marea Britanie, Sapienza din Roma, Italia și Zurich din Elveția, arată că teoria care justifică milioanele de rețete pentru antidepresive oferite în fiecare lună unor pacienți precum Emma Ward, pur și simplu nu se justifică. Astfel, teoria "dezechilibrului chimic" - că depresia se datorează lipsei serotoninei chimice din creier - nu este altceva decât un mit. Acest mit a fost creat acum mai bine de 35 de ani de companiile farmaceutice pentru a-și justiifca produsele și a fost perpetuat de atunci prin pregătirea și practica medicilor din întreaga lume.
Noua cercetare, care a implicat 17 recenzii internaționale și 300.000 de pacienți, subminează baza de decenii de prescripții medicale a celor mai frecvente utilizate antidepresive. "De ani de zile, oamenii au fost făcuți să creadă că depresia este cauzată de un dezechilibru chimic din creier, din cauza unei deficiențe a serotoninei chimice", a spus Joanna Moncrieff, profesor de psihiatrie la University College din Londra. "Putem spune cu siguranță că, după o cantitate vastă de cercetări efectuate de-a lungul mai multor decenii, că nu există dovezi convingătoare că depresia este cauzată de anomalii ale serotoninei", a spus experta.
În prezent în Marea Britanie sunt prescrise opt medicamente antidepresive, printre care și fluoxetina, cunoscută și sub numele de Prozac, dezvoltată de gigantul farmaceutic american Eli Lilly, încă de la începtul anilor '70. Din 1987 până în 2002, Prozac a fost prescris la peste 40 de milioane de pacienți din întreaga lume, cu vânzări totale de 22 de miliarde de dolari.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Povestea de două milioane de dolari aranjată de șeful Romarm in Pandemie
Exact în ziua în care românii aflau, de la televizor, de la președintele Klaus Iohannis că România intră în stare de urgență din cauza COVID-19, din birourile Ministerului Economiei condus de Virgil Popescu șeful Consiliului de Administrație al Romarm căuta o hală în care să se instaleze echipamente pentru producția de măști.
-
Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
Potrivit ultimului Eurobarometru, 18% dintre români au afirmat că au dat șpagă pentru intervențiile din spitale. Un caz recent în care un medic a fost arestat pentru luare de mită readuce în actualitate problema.
-
Medicii vor da curând verdictul: Joe Biden îşi finalizează evaluarea de sănătate, în drumul său către o posibilă candidatură în 2024
Casa Albă a făcut cunoscut miercuri că Joe Biden, 80 de ani, îşi va finaliza controlul de sănătate pe 16 februarie, cu atât mai aşteptat, cu cât preşedintele american intenţionează să candideze din nou în 2024, transmite AFP.
-
Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale. Vladimir Putin și-a găsit prieteni în Vest pozând în apărător al valorilor tradiționale
A trecut deja ceva vreme de când urmăresc războaiele culturale, de la o distanță sigură. Chestiunile în dezbatere sunt uneori interesante. Însă natura feroce, distrugătoare de cariere, a confruntărilor m-a descurajat să mă implic efectiv în dezbatere, scrie THE FINANCIAL TIMES.
-
Moldova, epuizată demografic de război, sărăcie și instabilitate
Republica Moldova a pierdut în ultimii 30 de ani peste 1.735.000 de oameni - adică 40% din populație.
-
Marcel Ciolacu anunță o remaniere amplă în Guvern: Eu nu mă încalț cu fesul!
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că odată cu rotativa premierilor, din luna mai, se va face și o remaniere guvernamentală. Mai mulți miniștrii vor fi schimbați pentru că nu țin ritmul.
-
Un fost angajat al Facebook, dezvăluiri îngrijorătoare: compania a intrat în secret în telefoanele utilizatorilor
Facebook s-a folosit de smartphone-urile utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi ale platformei sale de socializare, potrivit unui fost angajat al companiei, care susţine că a fost concediat pentru că a refuzat să se conformeze acestei practici, relatează publicaţia MacWorld.
-
Descoperire incredibilă despre ingredientele folosite pentru mumificare în Egiptul Antic: proveneau din regiuni extrem de îndepărtate
Egiptenii antici utilizau numeroase ingrediente exotice - unele importate se pare chiar din îndepărtata Asie de Sud-Est - pentru a-şi mumifica morţii, a scos la iveală o nouă analiză a recipientelor dezgropate la un atelier de îmbălsămare cu o vechime de peste 2.500 de ani, informează Reuters.
-
Robert Negoiță, la ieșirea de la DNA: "Cred că sunt suspect!"
Robert Negoiță a fost audiat miercuri la DNA, după ce procurorii anticorupție au efectuat 17 percheziții în București, inclusiv la Primăria Sectorului 3, condusă de Negoiță. La ieșirea de la audieri, primarul a confirmat faptul că are calitatea de suspect în dosar.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Casele trebuie să devină „Green": UE ne va obliga să ne renovăm casele. În Italia costul renovării unui apartament potrivit normelor va fi de 100.000 euro
- 2.UE vrea să interzică și gătitul pe motiv de incalzire globală: aragazul din bucătărie poluează mult peste normele acceptate!
- 3.Ilie Şerbănescu si Ion Cristoiu: Războiul NATO vs. Rusia se va purta în România!
- 4.Procesul global "Nurnberg 2" pentru crime împotriva umanității în Pandemie a început la Curtea Superioară de Justiție a Canadei
- 5.Detaliile mai puțin știute ale comorii uriașe a lui Burebista descoperită la Hunedoara într-un sat din Ținutul pădurenilor
- 6.În România a fost omologată mașina care merge cu apă. Cât km poti merge cu 1L de H2O VIDEO
- 7.UE îi leagă pe bebeluși de cipuri încă de la naștere motivând că astfel să poată circula ușor prin Europa. Guvernul Ciucă s-a supus necondiționat!
- 8.Noile contoare ce vor fi obligatorii în UE: opresc automat curentul dacă consumi mai mult!
- 9.Regizorul Nikita Mihalkov adresează Uniunii Europene o scrisoare deschisă în care acuză ipocrizia occidentală în conflictul ruso-ucrainean
- 10.Un profesor de sociologie explică detaliul terifiant din rezultatele recensământului: este înfricoșător pentru destinele țării
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu