Secretul din spatele rachetei de 1 milion de dolari dată Ucrainei de Vest: Scânteia ce aruncă NATO în război cu Putin
Postat la: 13.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Războiul sângeros al lui Putin, care a depășit borna de 930 de zile, trece printr-un moment de cotitură, după străpungerea surpriză a Ucrainei din regiunea rusă Kursk. Există indicii puternice în ultimele zile că SUA și Marea Britanie sunt gata să ridice restricțiile legate de folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune livrate Kievului pentru a lovi adânc în inima Rusiei.
Secretul din spatele rachetei Storm Shadow de 1 milion de dolari este că ea ar putea fi scânteia, ce ar putea aprinde un război direct între Putin și NATO.
Asta înseamnă escaladarea conflictului de către Kremlin dincolo de Ucraina, iar Moscova ar fi pregătită să lovească în principal punctele de tranzit al rachetelor în drumul lor spre Ucraina, cum ar fi o bază aeriană din Polonia. Iar acest lucru ar declanșa punerea în aplicare a punctului 5 din statutul NATO, iar alianța ar fi în război cu Rusia, potrivit BBC.
Ucraina pledează de săptămâni întregi pentru ridicarea restricțiilor privind folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune primite din Occident pentru a lovi în interiorul Rusiei.
Storm Shadow este o rachetă de croazieră anglo-franceză cu o rază de acțiune maximă de aproximativ 250 km (155 mile). Francezii îi spun SCALP. Este lansată din aeronave, apoi zboară cu viteza aproape de cea a sunetului, înainte de a cădea și de a detona focosul său puternic exploziv.
Storm Shadow este considerată o armă ideală pentru pătrunderea buncărelor și a depozitelor de muniție, precum cele folosite de Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.
Dar fiecare rachetă costă aproape 1 milion de dolari SUA (767.000 de lire sterline), așa că tind să fie lansate ca parte a unei rafale atent planificate, cu drone mult mai ieftine, trimise înainte pentru a deruta și epuiza apărarea antiaeriană a inamicului, la fel cum face Rusia cu Ucraina.
Marea Britanie și Franța au trimis deja aceste rachete în Ucraina - dar cu avertismentul că Kievul le poate trage doar în ținte din interiorul propriilor granițe. Au fost folosite cu mare efect, lovind cartierul general naval al Mării Negre din Sevastopol și făcând întreaga Crimee nesigură pentru marina rusă.
Justin Crump, un analist militar, fost ofițer al armatei britanice și CEO al companiei de consultanță Sibylline, spune că Storm Shadow a fost o armă extrem de eficientă pentru Ucraina. "Nu este surprinzător faptul că Kievul a făcut lobby pentru utilizarea sa în interiorul Rusiei, în special pentru a ținti aerodromurile utilizate pentru a organiza atacuri cu bombe cu ghidare, care au împiedicat recent eforturile ucrainene în prima linie", spune el.
Multe dintre rachetele și bombele cu ghidare care provoacă devastări asupra pozițiilor militare, blocurilor și spitalelor sunt lansate de avioanele rusești departe în interiorul Rusiei. Kievul se plânge că a nu avea voie să lovească bazele din care sunt lansate aceste atacuri este asemănător cu a-l face să lupte în acest război cu un braț legat la spate.
Washingtonul își face griji că, deși până acum toate liniile roșii amenințate ale președintelui Vladimir Putin s-au dovedit a fi niște blufuri goale, permiterea Ucrainei să lovească ținte în adâncul Rusiei cu rachete furnizate de Occident, ar putea să-l împingă peste limite și să riposteze masiv.
Teama de la Casa Albă este că persoanele dure de la Kremlin ar putea insista că represaliile iau forma atacului punctelor de tranzit pentru rachete în drumul lor spre Ucraina, cum ar fi o bază aeriană din Polonia.
Dacă acest lucru s-ar întâmpla, articolul 5 al NATO ar putea fi invocat, ceea ce înseamnă că alianța ar fi în război direct cu Rusia.
Încă de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022, scopul Casei Albe a fost să ofere Kievului cât mai mult sprijin posibil, fără a fi târâtă în conflict direct cu Moscova, ceva care ar risca să fie un precursor al unui război de neconceput: o catastrofă, un posibil schimb nuclear.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Horațiu Potra este liber. Tribunalul Prahova a admis contestaţia liderului mercenarilor la controlul judiciar. Decizia este definitivă
Liderul mercenarilor, Horațiu Potra, este liber. Tribunalul Prahova a admis, vineri după amiază, 13 decembrie, contestaţia înaintată de acesta la măsura controlului judiciar impusă în ceea ce îl priveşte prin decizie a Judecătoriei Ploieşti. Instanţa a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care solicitase arestarea preventivă a acestuia.
-
Panică în SUA, după ce mai multe drone misterioase au apărut pe cer
O apariție misterioasă de drone în statul New Jersey a generat cereri pentru declararea unei „stări de urgență" și a atras atenția publicului și a autorităților. Oficialii sugerează posibilitatea ca acestea să provină de la o „navă-mamă" iraniană aflată în largul coastei de est.
-
Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
Președintele Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Un articol din 2003 arată că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Călin Georgescu pe vremea când era primar al Sibiului.
-
Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, spune că serviciile secrete și Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) ar fi trebuit să trimită Parchetului documentele care arată că alegerile prezidențiale au fost viciate înainte ca acestea să fie declasificate.
-
S-au descoperit legături cu iz penal între Donald Trump și o platformă care finanțează Hamas sau Hezbollah
Un nou proiect crypto, World Liberty Financial Inc., fondat de preşedintele ales al SUA Donald Trump şi miliardarul Steve Witkoff, a atras controverse după ce a anunţat o colaborare cu platforma crypto Tron, despre care autorităţi şi experţi financiari afirmă că ar fi fost folosită de grupări criminale şi organizaţii militante precum Hamas şi Hezbollah.
-
Turcia a preluat frâiele în Orientul Mijlociu: negocieri de culise, după căderea regimului Assad
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a aterizat joi seara la Ankara şi a avut imediat o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la aeroport, a anunţat un oficial american, relatează AFP.
-
Stenogramă din dosarul Potra - Călin Georgescu, întâlnire cu liderul mercenarilor și discuție cu Frăția Ortodoxă: "Viața sau țara!"
Horațiu Potra, rezervist al Legiunii Străine Franceze, a fost plasat sub control judiciar de Judecătoria Ploiești, decizia fiind motivată de participarea acestuia la întâlniri clandestine și conexiunile sale cu persoane controversate.
-
Modelul Hannah e grotesc: Cum ar putea arăta oamenii în 2050
Un model digital grotesc, denumit „Hannah", arată efectele pe termen lung ale lipsei de somn asupra organismului uman. Creat de cercetători britanici, Hannah reprezintă o femeie de 45 de ani în anul 2050, care suferă de diverse probleme de sănătate cauzate de un regim de somn insuficient, sub șase ore pe noapte, relatează Daily Mail.
-
Nebunie pe piețe: anunțul lui Trump a făcut ca Bitcoin să sară de 100.000 de dolari
Criptomoneda bitcoin, susţinută încă de "efectul Trump", a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de dolari joi. În jurul orei 3.36, ora Parisului, cea mai mare criptomonedă după capitalizare se tranzacţiona la 100.102 dolari.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 3.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 4.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 5.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 6.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 7.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 8.Reacții dure în presa britanică la decizia CCR: În România s-a anulat democrația. Este o zi neagră pentru Occident și pentru elitele sale
- 9.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
- 10.Fiul lui Donald Trump anunță Marea Resetare a sistemului financiar mondial: "Restul lumii să ne urmeze exemplul!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu