Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Spune adevarul? Un academician rus: "Omicron e creat artificial. Au decis să pună capăt pandemiei că a venit vremea unor schimbări decisive în lume"

Postat la: 17.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Varianta Omicron a coronavirusului, care acum se răspândește în lume, ar putea fi creată artificial, a declarat Piotr Ciumakov, membru corespondent al Academiei Ruse de Știință, cercetător principal al Instituitului de Biologie Moleculară.

Ciumakov și-a exprimat opinia că noua variantă a fost special creată "super-slăbită". În lanțul ADN a versiunii sud-africane, virusologul a observat un set de mutații specifice altor tulpini.

„Au decis să pună capăt pandemiei, deoarece a venit timpul unor schimbări decisive în lume. În următoarele două-trei luni, foarte multe se vor schimba. Au decis să oprească pandemia aceiași care au și lansat-o", a declarat Ciumakov.

Potrivit acestuia, în Omicron au fost adunate toate mutațiile tulpinilor anterioare, fiind prezentă, de asemenea, o "inserție de trei aminoacizi".

Omul de știință a declarat că acest detaliu nu putea apărea în noua variantă dacă ar fi fost de origine naturală. El a explicat, de asemenea, de ce noua varianta "a fost lansată în Africa". Pentru că acolo sunt foarte multe persoane diagnosticate cu HIV.

Anterior, vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a declarat că un pacient cu Omicron poate, potrivit estimărilor specialiștilor, infecta trei și chiar mai multe persoane în același timp, în condițiile în care Delta poate infecta doar 0,8. "Rusia nu este imună la pătrunderea și răspândirea noii variante a coronavirusului.", a spus aceasta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE