Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


UE continuă jaful bugetelor țărilor membre: Vor fi achiziționate încă 250 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19!

Postat la: 03.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia Europeană a anunțat marți ca a semnat un contract pentru achiziționarea a până la 250 de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de firma spaniolă Hipra, potrivit TF1.

Serul așteaptă în prezent aprobarea autorității europene de reglementare. Acesta este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani. Potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, scopul este de a completa gama de vaccinuri disponibile pentru țările UE pentru „a asigura o pregătire maximă în apropierea lunilor de toamnă și iarnă". „O creștere a vaccinării și a dozelor de rapel va fi esențială în lunile următoare", a adăugat ea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Vaccinul, care este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult, este descris ca fiind un „vaccin proteic recombinant bivalent". Acesta este păstrat la rece la o temperatură de 2-8°C, ceea ce facilitează depozitarea și distribuția sa în Europa și în întreaga lume, se arată în comunicat.

Serul este în prezent în curs de evaluare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). În cazul în care primește o autorizație de introducere pe piață, țările UE care participă la achiziția comună vor putea să îl achiziționeze prin intermediul contractului-cadru deja în vigoare. În cadrul strategiei sale de combatere a COVID, UE a aprobat deja alte șase vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Novavax și Valneva. De asemenea, a fost semnat un contract cu Sanofi-GSK pentru un alt vaccin de rapel, care este încă în curs de evaluare de către autoritatea de reglementare a UE.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE