Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CFR Călători se dă la Litră! Iosif Szenteş a pus un condamnat pentru luare de mită să reorganizeze compania

Postat la: 10.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat la inceputul lunii decembrie a anului trecut ca directorul general al CFR Calatori, controversatul Iosif Szentes, l-a numit pe functia de director comercial al companiei pe Marcel Litra, condamnat definitiv pentru luare de mita. Mai mult, Litra conduse pana atunci ilegal Serviciul Suport Afaceri şi Managementul Performanţei din cadrul acestei societati de stat.

Acum insa, Iosif Szentes a hotarat sa reorganizeze compania CFR Calatori si de reoerganizare se ocupa tocmai Marcel Litra. Acesta urla la toata lumea din companie, amenintand ca cine nu este cu el zboara pentru ca lui nu are nimeni ce sa ii faca, nici ministru si nici secretarii de stat, mai ales Eugen Ispas. Ca atare, reorganizarea o face Litra si, din cand in cand, acesta ii mai spune si lui Szentes, dar nu a existat pana acum nicio cunsultare cu directorii de la CFR Calatori sau cu sindicatele. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Marcel Litra se crede Dumnezeul de la CFR Calatori si nu stie nimeni ce si cum se face reorganizarea companiei.

Trebuie precizat ca in 2006, Marcel Litra, de 31 de ani, expert instructor la Centrul National de Expertiza a Personalului din CFR, si Constantin Roman, de 45 de ani, instructor general incadrul Regionalei CFR Brasov, au fost arestati 29 de zile de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures pentru luare de mita si pentru punerea in pericol a sigurantei pe calea ferata, dupa ce un angajat al CFR Mures a reclamat ca a fost declarat necorespunzator de catre comisia formata din cei doi, intrucat nu le-a platit sumele pretinse de acestia.

Marcel Litră, favoritul penal a lui Szenteş

Procurorii i-au acuzat pe Marcel Litra si Constantin Roman ca ar fi pretins si incasat sume cuprinse intre 40 si 60 de lei de la un numar de 181 de angajati ai CFR din judetul Mures, pentru ca acestia sa promoveze examenul anual de testare profesionala si de autorizare pe functii, in perioada 22-24 februarie. Avand un asemenea CV impresionat impanat cu o condamnare pentru luare de mita, Marcel Litra a fost promovat de catre directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, fost membru UDMR trecut recent la PSD Sector 5, pe postul de director comercial, unde va trebui sa gestioneze toate contractele comerciale ale companiei. Adica, lupul Litra este paznic la oile de la CFR Calatori ale lui Szentes. Asta da performanta manageriala.

Directorul general Iosif Szenteş, garantul băieţilor deştepţi de la calea ferată

Insa, trebuie precizat ca Iosif Szentes este cel care, incepand din 2012, impreuna cu fostii directorii generali ai CFR Calatori, Stefan Roseanu si Valentin Dorobantu, sustinut si promvat de liderul PSD- Liviu Dragnea, a „tesut" mersul trenurilor în interesul operatorilor privaţi şi nicidecum al companiei de stat. Astfel, s-a ajuns ca foarte multe rute foarte rentabile pentru CFR Calatori sa fie cedate operatorilor privati. Mai mult, fostii directori generali ai CFR Calatori-Stefan Roseanu, Valentin Dorobantu si Vasile Secara, dar si Iosif Szentes, au fost de acord ca pe cele mai rentabile rute operate de CFR Calatori sa fie introduse trenuri ale operatorilor privati, desi legea interzicea acest lucru.

La ora actuala, ca urmare a jocului dublu facut in urma cu ceva timp de catre directorii generali de la CFR Calatori si CFR SA, Iosif Szentes si actualul ministru alTransporturilor- Dan Costescu, s-a ajuns ca pe rutele cele mai rentabile ale companiei de stat, cum ar fi Ploiesti-Bucuresti, Brasov- Ploiesti sau Buzau-Ploiesti, sa circule trenurile regio ale unor operatori privati controversati (Regiotrans Brasov condusa de catre Valentin Dorobantu), oprind doar in doua-trei statii, adica au mers de inter regio.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE