Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce refuza DNA sa preia arhiva secreta de la brokerul fugar Cristian Sima (Documente)

Postat la: 11.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La trei ani de la fuga din România, Cristian Sima, acuzat de înșelăciune și spălare de bani, a afirmat în emisiunea „Lumini și umbre" de la B1 TV, realizata de Dan Andronic, că deține arhiva cu toate tranzacțiile făcute de clienții săi, nume importante din politică, presă și din lumea afacerilor. Iata, in continuare, ce a declarat Sima pe aceasta tema, iar la final, documentele legate de subiect:

"(...) Sunt la dispoziția organelor de cercetare penală, Parchet, DNA. În plus, avocatul meu a fost anul trecut la DNA, unde s-a oferit să predea toată arhiva pe care o posed. (...) Toată arhiva, conturile și băncile se află și la procurorul Ligamonti, pentru că și elvețienii au deschis o anchetă la Lugano. Am predat tot ce era referitor la băncile elvețiene și tranzacții făcute din Elveția, prin intermediul băncilor sau bokerilor elvețieni, pentru că și elvețienii au făcut o anchetă referitoare la spălarea de bani. Am scris de două ori la DNA. Prima oară mi-au răspuns că trebuie să vin să depozitez la arhivă sau unde se depozitează. A doua oară l-au primit pe avocatul meu și au vorbit cu el. A explicat cu lux de amănunte ce fel de informații dețin. Au fost foarte interesați, aveau și câte un conspect de la fiecare spovedanie a mea. Am spus că nu cer nimic decât protecția dacă mă întorc în țară. Mi-au spus că nu pot să-mi ofere această protecție, dar că sunt interesați de arhivă. (...) Dacă vin să o ia, le-o dau. Dar până acum nu a venit nimeni. După care oricum are nevoie de mine ca să explic ce este acolo. Că, altfel, tone de hard-disk-uri cu înregistrări, cu documente fotografiate și fotocopiate nu se pot citi de cineva care nu știe despre este vorba. (...) Sunt conturile cifrate, nu e numele și prenumele. Eu pot doar să spun cine este în spate. Beneficiarul fiecărui nume de cont îl știu. După care, DNA, dacă vrea, face o scrisoare la procurorul elvețian și acesta îi dă imediat cine este beneficiarul economic. Ca să afle adevărul nu prin mine, ci printro sursă oficială. (...)"

AICI - Prima solicitare a lui Cristian Sima catre DNA

AICI - Raspunsul DNA pentru Cristian SIMA

AICI - A doua solicitare (detaliata) a lui Cristian Sima catre DNA

AICI - Interviul lui Cristian Sima acordat lui Dan Andronic, care poate explica lentoarea cu care se "misca" DNA in acest caz, date fiind numele si circumstantele care apar in acest dialog, o mica parte din informatiile pe care le detine, in realitate, brokerul fugar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE