Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dovada colaborării strânse dintre SRI și DNA

Postat la: 08.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În disprețul oricăror reglementări legale, șeful SRI Prahova, col. Sabin Iancu, a penetrat astăzi - imediat după ora 10.00 - sediul DNA din aceeași localitate, la brațetă cu procurorul Mircea Negulescu, acuzat că ar fi ofițer acoperit racolat de respectivul serviciu secret.

Jeep-ul șefului SRI (Volkswagen Touareg B-73-YIC de culoare neagră) i-a lăsat pe amândoi în fața intrării în instituție, prezența colonelului nefiind consemnată de ofițerul de serviciu în registrul de intrări-ieșiri. După exact două ore de vizită conspirativă, col. Iancu a plecat pe jos într-o direcție necunoscută (vezi foto).

Acuzația că procurorul Mircea Negulescu ar fi informator al serviciului a fost formulată în iulie 2014 de ofițerul SRI, mr. (r) Daniel Florea (șef de contraspionaj pe cinci județe), în declarația de denunțător susținută la București, în fața procurorului DNA, gral Nicolae Lupulescu.

Din stenograma denunțului

„Întrebare procuror militar:
Cum ați ajuns în posesia informației că procurorul Negulescu Mircea este informator SRI, prin ofițerul de legătură col. Ștefan Titus - șeful sectorului Apărarea Constituției?

Răspuns denunțător:
Noi aveam două posibilități de a fi contactați telefonic din afara instituției: 1. să fii sunat prin centrală, 2. să fii contactat direct. Din greșeală, procurorul Negulescu Mircea, în loc să-l sune pe Ștefan Titus, m-a sunat pe mine, s-a recomandat cine este și a început să-mi spună mie ceea ce trebuia să-i spună ofițerului de legătură, aspect pe care l-am raportat ierarhic. Pe de altă parte, Negulescu Mircea venea des la sediul DJI (Direcției Județene de Informații - n.n.) Prahova unde discuta numai cu col. Ștefan T. sau, în lipsa acestuia, cu o persoană anume desemnată, mr. Neculăiță Dragoș".

Despre procurorul Negulescu se mai știe că a absolvit controversata Universitate Română de Științe și Arte „Gheorghe Cristea" din București, specializarea Drept, instituție asupra căreia plenează grave acuzații de corupție și dare de mită pentru eliberarea de diplome false. Fără a se mai obosi cu Institutul Național al Magistraturii, același Negulescu a ajuns direct procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, ca apoi să acceadă rapid în structurile teritoriale ale DNA.

Dan Coste

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE