Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Plagiat și implanturi la greblă la Universitatea Ovidius

Postat la: 13.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După publicarea materialelor noastre despre matrapazlâcurile săvârşite de unele cadre universitare de la „Ovidius" în ceea ce priveşte admiterea, am primit mai multe informaţii despre noi şi noi fărădelegi care se petrec sub patronajul spiritual al marelui poet.

Incompetenţa, plagiatul, favoritismele de tot felul, şi-au făcut culcuş aici. Absolvenţi de facultăţi particulare obscure, care funcţionau ca nişte buticuri clandestine, fără autorizaţie de la ARACIS, sunt acum la „Ovidius" decani la facultăţi importante.

Decanul de la stomatologie: puitor de dinți la greblă

Doamna profesor universitar Aureliana Caraiane are o carieră didactică universitară fulminantă, ajungând mai repede decât un geniu, până la demnitatea de decan la Facultăţii de Stomatologie de la „Ovidius". Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre activitatea de studentă a doamnei decan, care s-a chinuit pe la tot felul de „particulare", care mai de care mai cu bube în cap şi mai lipsite de acreditare.

Viaţa de stundentă şi-a început-o când fetele din generaţia ei deja îşi luau diplomele de licenţă. Adică la 23 de ani. A debutat la obscura universitate particulară „Atheneum" din Bucreşti. Ce fel de stomatologie o fi urmat doamna decan la această universitate, greu de spus. Pentru că „Atheneum", conform paginii oficiale de pe net, nu are decât două facultăţi: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Administraţie Publică. Vi se pare că vre-una dintre acestea două are legătură cu dinţii? Cel mult cea de ştiinţe economice. În sensul că aşa de bine ne merge din punct de vedere economic în România, încât ne dor dinţii, sau ne cad direct. Ghici de la care dintre aceste două facultăţi a ieşit doamna decan Caraiane stomatolog, că noi nu ne dăm seama.

Să presupunem că la înfiinţare, hăt, în 1990, când legile se făceau după ureche, „Atheneum" a avut şi facultate de stomatologie. Dar, după cum se vede, a fost atât de bine manageriată şi a avut aşa de mulţi studenţi eminenţi, dinţologi de prestigiu, încât a fost desfiinţată. Dacă nu a mers la Bucureşti, doamna decan şi-a încercat tăria dinţilor la altă instituţie de învăţământ superior, tocmai în celălalt capăt al ţării, la Iaşi, la Universitatea „Apollonia". Numai că aici s-a făcut o ilegalitate. Regulamentele universitare prevăd că transferurile studenţilor de la o instituţie de învăţământ la alta nu se pot face când aceştia sunt în anul întâi, sau în anii terminali. Totuşi, doamna Caraiane s-a mutat în ultimul an la Iaşi. Din graba mutării însă, a nimerit din lac în puţ. La „Apollonia", chiar la „Stomatologie", era iureş mare. Poliţia şi parchetul anchetau modul cum se încasaseră banii de la studenţi, dar şi faptul că se folosiseră materiale experiate sau de proastă calitate pe pacienţii care avuseseră nefericirea să-şi dea dinţii pe mâna „specialiştilor" de aici.

Cu alte cuvinte, o facultate de escroci, puşi pe jefuit banul studenţilor. Aici şi-a desăvârşit viitoarea domană decan studiile. Numai că nu-şi putea lua licenţa, pentru bunul motiv că facultatea penală era acreditată la Poliţie şi la Parchet, nu la Ministerul Învăţământului. Aşa că a fost nevoită să-şi încerce din nou tăria dinţilor, de astă dată la o facultate de stat: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa" din Iaşi, unde a obţinut diploma de licenţă Seria P. nr. 0017551 care atestă că este „Doctor - medic stomatolog". Media este de 8 şi ceva, adică o studentă aproape de mediocritate şi nicidecum un viitor profesor universitar. Ştiţi cântecul studenţilor care spune aşa: „Primii şase ani sunt grei / Pân' ajungi în anul trei". Aşa şi cu doamna Caraiane. Greu a fost până a reuşit, după transferuri de la o particulară pârâtă, la o alta şi mai pârâtă, să-şi ia licenţa.

Deşi student de mijlocul plutonului, de notele 6, 7 şi câteodată 8, doamna Caraiane este angajată imediat cadru didactic universitar la penalii de la „Apollonia", pentru ca în anul 2000 să treacă de la particular la stat, adică la UOC, unde devine decan la Stomatologie. Este specialist în implanturi. Judecând după faptul că cea mai mare parte a studiilor şi-a făcut-o la o facultate care nu există, s-ar putea să fie vorba despre altfel de implanturi. Agricole. Adică pune dinţi la greblă.
Şi încă ceva. Doamna decan ocupă funcţia ilegal. Regulamentele universitare prevăd că funcţiile didactice (inclusiv cea de decan) nu pot fi ocupate fără să fi urmat cursurile DPPD (Departamentul pentru Pregătirea Cadrelor Didactice). Cursuri pe care doamna Caraiane nu le-a urmat. Dar a rezolvat simplu problema. Şi-a luat în scris angajamentul că le va urma în cel mult trei luni de la nominalizarea pe postul de asistent universitar. Hârtia a fost datată 12.12.2001. De atunci au trecut ceva mai mult de trei luni, mai exact 14 ani şi doamna decan tot nu a făcut aceste cursuri obligatorii.

Plagiat, 47 la sută

Nici furtul intelectual nu lipseşte din palmaresul unor cadre didactice de la UOC. Iată un exemplu. Decanul de la Facultatea de Științe Economice, doamna prof. univ. dr. Spătariu Cerasela Elena și-a susținut teza de doctorat în anul 2004 la Academia de Studii Economice, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Aurel Ișfănescu. Am făcut un experiment, care vă este şi dumneavoastră la-ndemână. Am trecut lucrarea doamnei decan printr-un software care detectează palgiatul. Rezultatul? 47% din teza de doctorat este plagiat. Documentele identificate prin acest software nu sunt menționate în sursele bibliografice și nici în notele de subsol ale tezei de doctorat (care oricum lipsesc cu desăvârșire), fiind consemnate ca gândire proprie a doamnei Spătariu. Şi ca să nu fim acuzaţi că vorbim aiurea, fără probe, iată lista materialelor plagiate de către doamna decan, descoperite de către minunatul software:

Raport de Originalitate (Raport de Detectare a Plagiatului) pentru doctorat spatariu.pdf - 47% plagiat
Lista documente plagiate (Numarul de lângă fiecare rezultat reprezintă procentul de plagiat/ similaritate textuala):

17%http://documents.tips/documents/a-societatii-sc-aerostar-sa-grup-industial-aeronautic-bacau.html
16%http://documents.tips/documents/analiza-costului-de-productie-prin-cheltuieli-directe-si-indirecte.html
12%http://docslide.us/documents/aef-curs.html
5%http://documents.tips/documents/contabilitatedegestiunesicalculatiacosturilor.html
4%http://documents.tips/documents/cap2cost-productie.html
2%http://biblioteca.regielive.ro/proiecte/economie/costurile-de-productie-in-cadrul-unei-firme-125058.html
2%http://documents.tips/documents/sigc1-c2.html
2%http://www.libroteze.com/ro/metode-de-analiza-costurilor-de-productie
2%http://documents.tips/documents/sistemul-informalional-decizional-al-firmei-pe1.html
2%https://www.yumpu.com/ro/document/view/36811557/sablon-buletin-stiintific-2001-universitatea-george-bacovia/131
2%http://documents.tips/documents/calculatia-costului-unitar-prin-metoda-pe-faze-varianta-cu-semifabricate.html

Mai avem o informaţie. Una tare. Despre cum s-au sifonat mai bine de 2 milioane de euro la Universitatea „Ovidius". Ştim şi în ce buzunare au intrat. Ia să vedeţi.

Sorin Ovidiu Bălan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE