Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Graţiela Gavrilescu nu mişcă în faţa directorului general de la Romsilva

Postat la: 26.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a demonstrat ca nu re niciun cuvant de spus in fata lui Adam Craciunescu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva.

Ca atare, ca sa mascheze functionare ilegala de aproape doi ani de zile a Consiliului de Administratie de la Romsilva, adica fara respectarea prevederilor OUG 109/2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, a numit de ceva timp in fruntea bordului administrativ pe directorul sau din minister responsabil cu vanatoarea- Ilie Mihalache. Astfel, si prin numirea unui reprezentant al Ministerului de Finante-Dumitru Rasvan Ilie, CA de la Romsilva are, in sfarsit, un numar impar de membrii si nu par ca pana acum.

Dar ceea ce se stie mai putin este faptul ca noul presedinte la CA de la RNP-Romsilva, Ilie Mihalache, este omul de incredere al directorului general Adam Craciunescu si nu misca in fata acestuia. Omul este nevinovat si face doar ce ii spune Craciunescu, care de aproape trei ani, taie si spanzura in Romsilva, ca urmare a faptului ca are spatele protejat si asigurat de premierul Victor Ponta, dar mai ales de socrul acestuia. Trebuie precizat ca ministrul Gratiela Gavrilescu n-a avut incotro si l-a pus in fruntea CA de la Romsilva pe omul lui Adam Craciunescu, desi Ilie Mihalache s-a „remarcat" pana acum in silvicultura romaneasca doar ca fiinde cel care si-a dat doctoratul avand ca tema iepurele de vizuina.

Trebuie precizat ca din cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie, patru sunt directori executivi numiţi de către directorul general al Romsilva-Adam Crăciunescu, care este si membru in bordul administrativ al regiei. Sorin Ciobanu şi Armand Chiriloiu sunt directorii direcţiilor silvice Suceava şi Argeş numiţi în mandatul lui Adam Crăciunescu, iar Ecaterina Kacso este de mulţi ani directorul economic al Direcţiei Silvice Mureş. Cel de al patrulea specialist în silvicultură din bordul RNP - Gică Duţă este controversatul şef al Ocolului Silvic Focşani, omul baronului de Vrancea-Marian Oprişan, care în prezent se judecă cu Romsilva pentru retrocedarea a 1.400 ha de pădure.

Practic, cei patru membri-Ciobanu, Kacso, Chiriloiu şi Duţă sunt pe posturi de execuţie la direcţiile lor, şi ca atare, ei trebuie să execute ce dispune Consiliul de Administraţie, adică ce dispun tot ei. Practic, ei centrează şi tot ei dau cu capul, ceea ce este ilegal. Nu poţi să fi 30 de zile pe lună, slugă şi o zi împărat. În realitate, ei vor face ce dispune Adam Crăciunescu care ia şi pus pe posturi, că de nu vor fi de acord, imediat vor zbura din funcţie. Mai mult, directorul general Adam Crăciunescu se află sub control judiciar în dosarul retrocedărilor ilegale unde este implicat liderul PSD, Viorel Hrebenciuc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE