Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Directorul general Alexandru Ghiboi şi-a tras limuzină de 40.000 de euro din banii AGERPRES

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul general al Agentiei Nationale de Presa Agerpres, Alexandu Giboi a transformat institutia publica de presa in propria firma. Angajari dupa bunul plac, deplasari externe costisitoare si achizitii inutile, cam asa atara performantele manageriale ale lui Alexandru Giboi. Recent, directorul general al Agerpres s-a afisat prin oras si la sediul institutiei de la Casa Presei cu o limuzina de lux, mai exact cu SEAT de 280 cp achizitionat din banii institutiei de presa cu circa 40.000 de euro.

Ca urmare a acestor cheltuieli pentru confortul lui Giboi,la inceputul acestui an, Agerpres a renuntat la abonamentul si colaborarea extrem de fructuoasa cu Associated Press care dura inca de pe vremea lui Ceausescu. Mai trebuie precizat ca dupa 1990, Associated Press a ajuntat foarte mult Agrepres-ul cu bani si logistica pentru ca agentia de presa romaneasca sa se adapteze si doteze la standarde internationale. Acum, a venit politrucul Alexandru Giboi parasutat de PSD si au intors spatele renumitei agentii Associated Press.

Siteul aktual24.ro a anuntat in prim parte a acestui an ca directorul general Alexandru Giboi și directorul general- adjunct Dan Cristian Durleci ai Agerpres au încasat venituri, pe lângă salariile de la Agerpres, și din poziția de consilier al Partidului Social Democrat și respectiv din poziția de consilier al europarlamentarului PSD Minodora Cliveti. Ei incaseaza lunar bani si din partea social-democratilor, desi legea prevede ca Agerpres trebuie sa fie "independenta editorial. "In declaratia de avere pe 2014 a directorului general, Alexandru Giboi, pe langa salariul incasat de la agentie apar si venituri primite din partea Partidului Social Democrat.

Anul trecut, Giboi a avut si calitatea de "consilier" al PSD, functie pentru care a fost retribuit cu 3.798 de lei. Suma ar putea sa para insignifianta, insa asta arata ca directorul general al Agerpres a pastrat legaturi stranse cu PSD. Alexandru Giboi a fost propus direct de Victor Ponta pentru aceasta functie in februarie 2013, data pana la care fusese seful biroului de presa al PSD", notează siteul aktual24.ro. Mai trebuie precizat ca imediat dupoa cea a ajuns in fruntea Agerpres, Alexandru Ghiboi a vrut sa externalizeze serviciul foto al agentie cu arhiva cu tot, dar numai ca a fost stopat la timp de cei de la PSD. Ulterior, a vrut sa se achite fata de cei care l-au pus in fruntea Agerpres si a incercat sa desecretizeze arhiva foto si video a agentiei de pana in 1989 pentru a fi prezentate diverse imagini compromitatoare din perioada comunista cu lideri politici actuali, in special de la PSD. Insa, nici acest demers a fost sortit esecului.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE