Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ce rost mai avea "excursia" lui Iohannis în Japonia?!

Postat la: 13.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tratatul de la Paris, din 28 octombrie 1920, prin care Basarabia era alipită la Regatul României, a fost semnat de Japonia dar nu a fost ratificat de aceasta.

Explicatia este legată de felul in care Japonia a privit relatia cu URSS si de semnificatia unui acord intervenit intre cele două tări, in 1925, pentru normalizarea relatiilor bilaterale.

Sub presiunea sovietică si preocupată de interesele sale din Asia, Japonia nu a mai ratificat Tratatul de la Paris, explicând că nu este interesată de „afacerile europene".

Acum, Japonia este interesată si de „afacerile europene", dovadă fiind Acordul de parteneriat strategic intre Uniunea Europeană si statele sale membre, pe de o parte si Japonia, pe de altă parte, acord incheiat in 2018.

Intre statele membre figurează, asa cum bănuiti, si România.

Deci, România, ca membru al Uniunii Europene, este in „parteneriat strategic" cu Japonia din 2018. De ce mai era nevoie, după cinci ani, de excursia lui Iohannis la Tokyo pentru a semna o declaratie in acelasi sens?

Adrian Năstase

 

loading...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE