Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
În cădere liberă Barna e urmărit de Poliția secretă chineză

Postat la: 07.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Te-ai fi așteptat ca în ziua congresului foștilor aliați, REPER, deputatul USR Dan Barna să fie prezent în calitate de invitat de onoare. A ales, în schimb, o acțiune de-a dreptul aiuritoare, aparent: s-a dus azi în comuna ilfoveană Dobroești pentru a soma edilii locali să denunțe un protocol cu orașul chinez Nantong.

În fapt, asistăm mai degrabă la un nou episod dintr-o goană disperată a USR pentru noi direcții de acțiune politică, după ce culoarul globalist-progresist a început să se îngusteze dramatic la nivel european, iar anticorupția nu mai "vinde". Mai pe scurt, noul slogan de luptă electorală a USR ar putea deveni "Jos China!".

București, Alba Iulia, Arad, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Hunedoara, Deva, Iași, Pitești, Ploiești, Tîrgoviște, Slobozia sunt doar cîteva orașe înfrățite cu orașe din China de-a lungul anilor. Există înfrățiri și la nivel de județe, ori de comune.

Dintre toate, USR a fixat ca țintă comuna ilfoveană Dobroești.

Barna a fost azi în comună pentru a transmite cu mare tam-tam că primarul PSD, Ștefan Valentin Condu, refuză să anuleze protocolul de cooperare cu orașul chinez Nantong, dar și să facă public conținutul acestui document, în ciuda demersului consilierilor locali ai USR.

„Lipsa transparenței naște monștri. Faptul că în momentul de față România este pe o listă a rușinii, că o autoritate locală a încheiat un protocol cu China, care sugerează că o dictatură ar putea să facă ordine polițienească într-un stat democratic, este un lucru de neacceptat. Iar faptul că, prin lipsă de transparență, acest primar PSD nu doar că nu a decis imediat anularea acestui protocol, ci refuză să îl facă public și refuză să discute acest subiect în Consiliul Local ne face în mod explicit de rușine", a spus Dan Barna, conform G4Media.

"Pare greu de crezut, când avem un război la granița de est, cum o comună mică precum Dobroești care în 20 de ani n-a atras niciun fond european să devină subiect de politica internațională".

Cu ajutorul lui Barna și a USR, românii află că o comună ilfoveană ne pune la indexul comunității internaționale. Ce ar spune Biden, Ursula, Zelenski?
Și de ce se leagă USR de o comună și nu de marile municipii, cu București în frunte, care sunt înfrățite cu chinezii?
Răspunsul nu e greu de intuit.

Dobroești e polul chinezilor din România, avînd cea mai mare comunitate din țară. La Dobroești avem mega-complexul Dragonul roșu și China Town. Conceput cu ani în urmă, proiectul a fost grandios: trei zone distincte: una comerciala, Dragonul Rosu, una de afaceri - China Business Center și una rezidențială - 12 blocuri de locuințe cu 600 de apartamente, pentru mii de chinezi. Cartierul a fost proiectat să aibă gradiniță, locuri de parcare, restaurante, hotel, mall, spațiu expozițional de 100.000 mp în cadrul China Business Center, unde să funcționeze misiuni economice chineze și europene, Camera de Comerț bilaterala, precum și mai multe companii din China. S-a discutat de infrastructură, începînd cu drumuri moderne care să faciliteze traficul de mărfuri spre complexul chinez șamd.

Bogdan Tiberiu Iacob

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE