O victorie pentru democrație. Orbirea până la capăt!
Postat la: 11.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mass-media americană și europeană s-au încăpățânat până în ultima clipă să nege voința poporului, să nu perceapă și să nu relateze așteptările claselor populare, arătând astfel o părtinire rușinoasă în favoarea Kamalei Harris. Și, încă o dată, la fel ca în 2016, au greșit lamentabil. Să pariem că nu vor învăța nimic din această înfrângere usturătoare și că, așa cum ne-au obișnuit, vor continua să teoretizeze despre „fascismul" lui Trump, Orban, Fico, Putin, în timp ce îi glorifică pe pretinșii apărători ai democrației precum von der Leyen, Macron sau Scholz, care au ajuns la putere prin cooptare (von der Leyen) sau se mențin împotriva opiniei a 85% dintre concetățenii lor, judecând după cotele de popularitate din sondaje (Macron, Scholz).
De fapt, victoria lui Trump reprezintă nu o înfrângere, ci o impresionantă victorie a democrației. În primul rând, pentru că această victorie este cvadruplă și fără echivoc. Victorie la alegerile prezidențiale, victorie în Senat, victorie în Camera Reprezentanților, victorie populară (peste 5 milioane de voturi avans). Democrații, care au sabotat primul mandat al lui Trump invocând o falsă ingerință rusă, dezmințită de doi procurori speciali, și care au accentuat ulterior această direcție cu revoltele din 6 ianuarie 2021, prezentate imediat ca o tentativă de lovitură de stat, au acum patru ani să mediteze asupra cauzelor înfrângerii lor și asupra prețului pe care îl plătesc manipulând o opinie publică ce nu mai acordă niciun credit mass-mediei mainstream.
De această dată, va fi dificil să-l acuze pe Putin și să împiedice numirea miniștrilor republicani. America este din nou împăcată cu ea însăși. Președintele ales va putea guverna după bunul său plac. În același timp, va trebui să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile sale. La finalul mandatului său, va putea fi judecat după faptele sale și după competența echipei sale, nu după ceea ce o majoritate democrată din Senat i-ar fi impus.
În al doilea rând, această victorie marchează - în sfârșit! - înfrângerea taberei neo-conservatoare și a belicoșilor care otrăvesc politica americană de decenii cu intervenționismul lor militar, invaziile și ingerințele lor nesfârșite în afacerile altor state. Cei care au organizat lovitura de stat de pe Maidan din Ucraina în 2014 - Victoria Nuland, Robert Kagan, Hunter Biden (fiul președintelui implicat în corupția grupului gazier ucrainean Burisma), John Bolton și cel mai rău dintre ei, Antony Blinken, un adevărat războinic mascat în diplomat - vor pierde din influența lor. Puterea de a face rău a acestui grup extrem de influent va fi considerabil redusă. Aceasta este o veste bună pentru democrația din Statele Unite, dar și din afara lor.
Va deveni, așadar, din ce în ce mai dificil pentru occidentali să continue să pretindă că Ucraina este o democrație, în condițiile în care mandatele președintelui și ale parlamentului său au expirat încă din luna mai și aceștia continuă să exercite puterea fără nicio legitimitate electorală. Va fi necesar să se găsească alte argumente pentru a susține ficțiunea „războiului democrațiilor împotriva autocrațiilor" ruse și chineze.
În același sens, dacă se admite victoria lui Trump, va trebui recunoscută și recenta victorie a partidului Visul Georgian din Georgia, obținută cu 54% din voturi, în ciuda numeroaselor presiuni dinaintea alegerilor. Acuzațiile de fraudă electorală - o poveste veche invocată de fiecare dată când rezultatul unei alegeri nu place elitelor neoliberale, atlantiste și intervenționiste - vor trebui considerate pentru ceea ce sunt de fapt: o încercare odioasă de a destabiliza o țară prin pretexte false, impunând o schimbare de regim contrară voinței populare.
În acest context, este regretabil că manipularea ultimelor scrutine din Moldova a fost încununată de succes. Majoritatea infimă în favoarea aderării țării la Uniunea Europeană a fost obținută printr-o ingerință grosolană a UE în afacerile moldovenești. Dar până atunci, să savurăm răgazul democratic pe care americanii și l-au oferit lor înșiși și, poate, restului lumii.
Guy Mettan
ULTIMA ORA
-
Crin Antonescu face schița viitorului Guvern: "Suntem la un pas de coșmar!"
Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, înainte de închiderea urnelor la alegerile parlamentare, că singura formulă pentru ieșirea din „coșmar" este un viitor guvern PSD-PNL-USR-UDMR:
- Ilie Bolojan vrea o alianta tot cu PSD, dar si cu USR: "Va fi un parlament pulverizat cu mai multe partide, este nevoie de o coaliție de guvernare!"
-
AUR: Nu facem nicio alianță cu PSD. Facem alianță doar cu suveraniștii
După aflarea primelor rezultate exit-poll, George Simion, liderul AUR a exclus orice timp de alianță cu PSD.
-
Estimarile rezultatelor finale de la alegerile parlamentare: PSD e obligat sa faca majoritate si guvern cu USR, PNL si UDMR
Rezultaul mediu al exit-pollurilor la alegerile parlamentare prezinta o distributie a voturilor relativ la fel pentru Camera Deputatilor si Senat. Considerand acest fapt, ca si marja de eroare, dar si faptul ca estimarile sunt de la ora 20,00, putem spune ca procentele (fara voturile din diaspora) se prezinta in felul urmator:
-
Cum vede Donald Trump să rezolve problema cu BRICS: "Să găsească un alt fraier!"
Donald Trump a ameninţat sâmbătă ţările BRICS cu taxe vamale de "100%" dacă vor încerca să submineze dominaţia dolarului, în contextul în care unele dintre aceste state iau în calcul renunţarea la dolar în comerţul internaţional.
-
Trump s-a consultat cu liderul de la Budapesta: Viktor Orban devine o punte de negociere pentru Ucraina
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a purtat mai multe conversații telefonice cu premierul ungar Viktor Orban începând cu 5 noiembrie. Oamenii din interiorul guvernului ungar au dezvăluit că Trump a cerut părerea lui Orban cu privire la strategiile de a pune capăt războiului din Ucraina.
-
De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
Ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu, candidatul independent care a dat toate calculele peste cap după ce s-a calificat, de pe primul loc, în finala prezidențială cu Elena Lasconi, a ridicat multe semne de întrebare.
-
O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
Alegerile prezidențiale din România au captat atenția astrologilor din întreaga lume, care analizează cu interes aliniamentele astrale și oferă previziuni despre rezultatul celui de-al doilea tur.
-
O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
Îmbătrânirea populației globale pune deja presiune asupra finanțelor publice, iar agențiile de rating avertizează că declinul demografic, fără reforme urgente, va complica accesul guvernelor la finanțare și va forța creșteri semnificative ale taxelor pentru cetățeni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 2.Aveți senzația că cei de la Antena 3 sunt proști? Nu sunt!
- 3.Momentul când miliardarii americani au intrat in joc!
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.E jale mare pe interneți...
- 6.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 7.Nu mi-a plăcut niciodată să intru la IKEA. De azi nu mai îmi place nici să ies!
- 8.Partenerul nostru strategic a inventat un popor nou!
- 9.Recreația s-a terminat
- 10.O victorie pentru democrație. Orbirea până la capăt!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu