Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Previziuni despre alegerile din 2024 pornind de la fraude și manipulări. Europarlamentarele (I)

Postat la: 29.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Am prezentat într-o scurtă analiză faptul că alegerile din 2024, mai mult decât oricând, vor fi influențate decisiv de către forțele Factorului Extern, România devenind o miză geopolitică majoră, deci pentru partenerii sau adversarii externi este extrem de important cine va fi la conducere. Mi-am propus în consecință să prezint tabloul sumar al acestor alegeri, dar ținând cont de ceea ce știm azi că s-a întâmplat la precedentele din 2019, respectiv 2020.

Europarlamentarele, teste de simulare pentru partide, "capcana mercenarilor" pentru lideri

În 2019 alegerile europarlamentare au fost pregătite în mod subteran pentru ca să poată credibiliza realegerea lui Iohannis la prezidențialele de la finalul anului, respectiv pentru eliminarea liderilor politici ce făceau probleme Sistemului. Pentru Operațiunea de realegere, treburile trebuiau aranjate astfel încât PNL, partidul prezidențial, să poată câștiga în mod credibil europarlamentarele, iar în acest scop institutele de sondare au fost obligate să publice măsurători falsificate înainte cu 5 luni de alegeri, în care liberalii să apară în mod constant pe locul 1. S-a ajuns astfel la raportarea unor scoruri neverosimile de cca 30% intenție de vot pentru PNL, iar PSD a fost dus în jos către 20%, în paralel fiind elevat și USR-ul tot către 20%, prezentat ca fiind "călărețul" unui val popular (doar CURS a putut păstra PSD pe primul loc, cu scorul real de cca 30%, dar au renunțat și ei înainte cu o lună de alegeri).

În același timp a fost inventat celebrul referendum pentru justiție, inițiat de Iohannis și desfășurat în paralel cu europarlamentarele, spre a-i asigura președintelui platformă și posibilitate de evoluție electorală. Partea cea mai spectaculoasă a Operațiunii a fost teatrul politic pus la cale pentru aducerea pe listele PNL a lui Rareș Bogdan, smuls de pe scaunul de moderator la Realitatea TV și prezentat public ca fiind "Number One - Salvatorul Națiunii". Treaba făcea sens, Realitatea Tv avea audiență mare prin emisiunile lui Rareș Bogdan, Denise Rifai, Octavian Hoandră, Andra Miron ș.a., iar șmecherii de prin "păduri" s-au gândit că e nimerit să uzufructeze audiența televiziunii Realitatea în folos prezidențial (dar fără compensații), beneficiind de apetența lui Rareș Bogdan pentru jocuri de putere (chiar numele emisiunii sale), respectiv de disponibilitatea lui de a-și trăda colegii, audiența, respectiv șefii, adică pe mine (am observat zilele trecute că Rareș a emis o minciunică evocând acel moment și felul în care a ajuns pe lista PNL, o să revin la subiect altădată). Cert e că acest transfer spectaculos din presă în politică a funcționat în mod eficient pentru a credibiliza minciuna faptului că PNL ar fi fost pe primul loc în sondaje.

Cealaltă Operațiune, de eliminare a liderilor incomozi pentru scopul de realegere a lui Iohannis, i-a vizat pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Liviu Dragnea. Despre Tăriceanu, liderul ALDE atunci, sondajele reale arătau că îl poate învinge ușor pe Iohannis la prezidențiale, mai ales ca fiind candidatul comun al PSD-ALDE. Prin lovituri subterane aplicate în "salonul pesedist" de către oamenii "pădurilor" vopsiți în politicieni, cuplate cu trădarea de către Dragnea a partenerului său Tăriceanu, s-a reușit decuplarea celor două partide înaintea europarlamentarelor, iar apoi, beneficiind de lipsa de structuri organizaționale în teritoriu a celor de la ALDE, a fost o joacă de copii îngroparea partidului la alegerile din mai 2019, contabilizat cu un scor neeligibil de puțin sub pragul electoral de 5%, deși toate sondajele creditau ALDE înaintea alegerilor cu un procentaj apropiat de 10%. Și-așa a fost eliminat Tăriceanu din postura de candidat câștigător la prezidențiale în fața lui Iohannis.

Cu Dragnea Operațiunea a fost și mai spectaculoasă, dar de tip "povestea lui Gâgă", ușor de implementat pentru un băiat simplu din Gratia ce a fost ajutat să se creadă lider providențial. Oamenii Sistemului, cu interlocutor principal Florian Coldea, l-au convins pe Dragnea că va scăpa de pușcărie și nu va fi condamnat prin sentința ce era programată fix a doua zi după europarlamentare (țe prețizie monșer!), dar doar dacă, după trădarea lui Tăriceanu, va fi de acord ca PSD să trântească alegerile în favoarea PNL, acceptând înfrângerea și neorganizând numărătoare paralelă la partid. Naivul și înfumuratul Dragnea a acceptat și executat partea lui din înțelegerea subterană ("bine" sfătuit în acest sens inclusiv de către niște jurnaliști/analiști "acoperiți", ce încă evoluează pe scena publică), numai că Sistemul nu și-a ținut cuvântul, ci a dictat încarcerarea lui Daddy exact a doua zi după alegeri. Cine să mai denunțe deci în mod credibil frauda de la europarlamentare, în condițiile în care cei de la PSD erau deja foștii supuși ai proaspăt pușcăriașului - fost președinte al lor!? Foarte murdar, dar extrem de comod.

Știind aceste lucruri despre alegerile europarlamentare precedente, e clar că veți privi și analiza diferit ceea ce se va petrece în lunile rămase până la competiția din iunie 2024, e limpede că manipulările și ilegalitățile se vor multiplica comparativ cu cele folosite în urmă cu 5 ani. Preambulul l-ați putut urmări chiar aseară când Marcel Ciolacu, invitat fiind în emisiunea lui Victor Ciutacu, a declarat că va demisiona din fruntea PSD dacă AUR-ul lui George Simion va câștiga europarlamentarele. Desigur că Ciolacu ("bine" sfătuit și el de către niște consilieri cu statut similar celor ce l-au îngropat pe Dragnea) o să le explice azi colegilor rămași perplecși că a emis această prostie din dorința de reliefa mai bine statutul PSD de partid dominant, respectiv pentru a scădea temporar presiunea asupra sa, dar mai ales pentru a descuraja avântul electoral al lui Simion&Company.

Numai că observatorii avizați, dar și colegii lui mai hârșiți, își vor reaminti episodul similar prin care a fost eliminat Crin Antonescu de la șefia PNL în 2014, spre a-i face loc lui Iohannis în postura de candidat la prezidențiale. Atunci Antonescu ("bine" sfătuit și el de către aceiași oameni ai "pădurilor") a declarat că va demisiona dacă PNL nu va face un scor de minimum 20% la europarlamentare, iar treburile au fost organizate, inclusiv prin trădări interne, ca scorul să fie de doar 15%, iar Crin a luat drumul dulcelui exil la Bruxelles, de unde a revenit pe ecrane doar săptămânile trecute, ca să încerce să-i asigure soției un nou loc de europarlamentar, pentru ca el să-și poată continua vilegiatura de lux în mijlocul Europei. Revenind la Ciolacu, mie îmi apare că prin declarația de aseară el tocmai s-a împușcat în picior (pe modelul lui Carol al II lea, sfătuit de către mama sa că așa poate scăpa de armată), ne vom lămuri dacă e așa sau nu în curând, respectiv dacă a făcut-o în mod intenționat sau din greșeală.

Și spun acest lucru, revenind la perspectiva europarlamentarelor, deoarece azi e aproape clar că AUR va câștiga în iunie 2024, doar niște accidente majore de parcurs, posibile și ele, vor putea bloca tendințele actuale ce indică acest fapt. Concluzia e deci că putem vizualiza următoarele alegeri pentru Europa ca niște teste de simulare pentru partide, teste utile mai ales forțelor Factorului Extern ce-și vor stabili favoriții în baza lor, iar în ceea ce privește soarta liderilor partidelor, pe modelul expus aici al lui Antonescu, Tăriceanu, Dragnea, iar de ieri și Ciolacu, ne putem gândi la europarlamentare ca fiind chiar "capcana mercenarilor", semnificația descrierii cu titlu de film (regizat de către Sergiu Nicolaescu) acoperă bine realitatea.

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE