Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Top 9 stiri comentate pe scurt

Postat la: 29.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Viktor Orban izolat de către liderii-marionete / Netanyahu pe urmele lui Zelenskiy / Lupta din PMP e Iohannis versus Rezerviști / Fostul premier chinez decedat era prietenul României / Netanyahu i-a atras pe americani în capcana lui Putin? / David Popovici, Simona Halep și dezinteresul pentru sport / Putin era branduit ca pacificator de acum 10 ani / Ciolacu e șofer bun pentru Kavalec, la volanul guvernului e încă pe lângă drum / Africa de Sud, campioană mondială la rugby în contul BRICS+.

1. Viktor Orban izolat de către liderii-marionete
Presa de propagandă din Occident și România l-a prezentat pe Viktor Orban fiind izolat între restul găștii vesele de lideri UE, ce râdeau veseli și-și făceau selfie-uri la ședința Consiliului European. Ei îl sfidau astfel pe Orban, ''omul lui Putin'', ce stătea singur, cu mâinile în buzunare într-un colț, și contempla trist spectacolul prostiei liderilor noștri. În cazul ungurului vă spun eu că merge zicerea ''Cine râde la urmă, râde mai bine''!

2. Netanyahu pe urmele lui Zelenskiy
Netanyahu, deghizat în cioclu, cu cămașă neagră și mină de înmormântare, a susținut ieri o conferință de presă în care, pe modelul lui Zelenskiy, și-a spus poezia și a refuzat să răspundă întrebărilor incomode. Zic că e pe urmele lui Zelenskiy, deoarece a părut la fel de speriat cum a devenit ZeleVogue în ultima vreme văzând că-și pierde sprijinul internațional, în cazul lui Bibi a contat votul de la ONU, covârșitor contra Israelului, respectiv marile manifestații din lume pro-Palestina, cu momentul de vârf de la Istanbul, unde s-au strâns 1,5 milioane de turci.

3. Lupta din PMP e Iohannis versus Rezerviști
PMP e disputat între PNL și USR, partide care vor să-și cârpească zestrea slabă prin alianță cu partidul fondat de către Elena Udrea și Traian Băsescu. Liberalii l-au atras pe Cristi Diaconescu, președintele din acte al PMP, că așa le-a zis Iohannis, iar useriștii au nevoie de rețeaua de aleși locali ce i-au rămas fideli lui Eugen Tomac, rezerviștii din spatele lor le-au explicat că sunt în pericol să nu facă altfel pragul electoral la parlamentarele din 2024. Prognoza mea e că, prin aceste proceduri de tras-împins, PMP se va face praf în scurt timp.

4. Fostul premier chinez decedat era prietenul României
Acum câteva zile a murit în condiții suspecte fostul premier chinez Li Keqiang, cel care fusese rivalul lui Xi Jinping în lupta pentru putere în China. Li rămăsese singurul lider politic chinez de anvergură ce cunoștea bine România, fiind în comunicare curentă cu Viorica Dăncilă sau Adrian Năstase, și-n relație de prietenie veche cu Ică Voinea, fostul consilier al lui Dăncilă.

5. Netanyahu i-a atras pe americani în capcana lui Putin?
Câțiva analiști occidentali operează deja cu ideea că Netanyahu face de fapt un joc subteran sofisticat, ce-i va folosi în final lui Putin, în încercarea acestuia de subminare totală a prestigiului geopolitic al SUA. Cei ce cunoaștem bine trecutul recent al lui Bibi și legăturile subterane cu sistemul de la Kremlin, am putea fi de acord cu ipoteza pusă pe tapet de acei analiști curajoși, rămâne să ne convingem în perioada următoare.

6. David Popovici, Simona Halep și dezinteresul pentru sport
David Popovici a abandonat zilele trecute la un concurs demonstrativ de înot, după o înfrângere în proba de 50 de metri și reclamând o mică accidentare la final, e clar că treburile nu merg bine în cazul său, devenind astfel îndepărtată perspectiva aurului olimpic la Paris. Simona Halep a fost scoasă din circuit prin scandalul de dopaj, unde n-a primit nici un sprijin concret din partea celor din statul român, așa cum nu se întâmplă cu campionii de anvergură ai altor state ce se respectă. Nu există interes și preocupare pentru susținerea sportului în România, se va vedea asta limpede la următoarea Olimpiadă când e previzibil să obținem rezultate slabe, ne aflăm cu sportul într-o situație insurmontabilă în perspectiva următoarelor decenii.

7. Putin era branduit ca pacificator de acum 10 ani
După ce l-am descifrat pe liderul rus că se pregătește pentru rolul de Putin-Pacificatorul, un colaborator bine informat mi-a spus că era de fapt un plan vechi de 10 ani, atunci se înființaseră deja magazine unde se vindeau tricouri și alte obiecte exact cu această inscripție, ''Putin, The Peacemaker''. Țările și liderii serioși își fac planuri pe termen lung!

8. Ciolacu e șofer bun pentru Kavalec, la volanul guvernului e încă pe lângă drum
Doamna Kavalec, ambasadoarea SUA în România, a participat alături de Marcel Ciolacu la lansarea de la Craiova a ultimului model de Ford. Cu această ocazie Ciolacu al nostru a plimbat-o pe ambasadoare cu mașina, iar aceasta s-a declarat încântată de calitățile de bun șofer ale premierului nostru, nu s-a referit însă la felul în care conduce guvernul. Am priceput însă astfel că e valabilă ipoteza lui Ion Cristoiu, anume că ''Ciolacu e alesul'' (Înaltei Porți)!

9. Africa de Sud, campioană mondială la rugby în contul BRICS+
Aseară Africa de Sud a câștigat Campionatul Mondial de Rugby, după ce a învins Noua Zeelandă într-un meci total, la diferență de doar un punct. În ultimele zile comentatorii au speculat politic confruntarea, prezentând-o ca fiind și una între reprezentanții lumii coordonate de către americani (Noua Zeelandă) contra celei a BRICS+ (Africa de Sud). Rugby-ul e un sport nobil, păstrat încă la depărtare de jocurile (geo)politice, dar dansul de pe podium al președintelui sud-african Cyril Ramaphosa (cu Cupa în mâini!) alături de noii campioni ai lumii, ne arată că populismul n-are limite și bariere. A fost un moment de final politizat, ce-a umbrit un Campionat Mondial excepțional! 

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE