Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Donald Trump rade tot în primele alegeri din SUA: victorie categorică in Iowa și se vede Casa Albă

Postat la: 16.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Donald Trump a câştigat luni seara primarele republicane din Iowa, au anunţat media americane, după o jumătate de oră de la începerea votului, consolidându-şi statutul de mare favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Magnatul de 77 de ani, inculpat de patru ori, îi devansează pe rivalii săi Nikki Haley şi Ron DeSantis în acest stat din Midwest, chiar dacă rezultatele sunt încă provizorii şi continuă să evolueze. La orele 05.51, Donald Trump avea 50% din voturi, Ron DeSantis 21%, iar Nikki Haley 20%, potrivit CBS.

În ciuda furtunii de zăpadă care a căzut asupra acestui stat şi a stârnit temeri legate de participare, fostul preşedinte se apropie, aşadar, încă puţin de un probabil duel cu democratul Joe Biden, actualul lider de la Casa Albă. Donald Trump a prezis o seară "formidabilă" pentru partizanii săi.

Alegătorii s-au adunat în şcoli, biblioteci şi cazărmi de pompieri din Iowa pentru celebrele caucusuri, sau întâlniri electorale. După o rugăciune şi o recitare a tradiţionalului jurământ de credinţă faţă de drapelul american, reprezentanţii au ţinut un discurs în favoarea candidatului lor înainte ca participanţii să-şi scrie alegerea pe o foaie de hârtie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE