Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Marcel Ciolacu anunță marea ofensivă împotriva speculanților: „De săptămâna viitoare Guvernul va avea aceste instrumente!”

Postat la: 14.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă legată de antispeculă.

„Ce am stabilit în coaliţie e că săptămâna viitoare, cred, se va da acea ordonanţă cu antispeculă, astfel încât Guvernul să aibă nişte instrumente clare şi am văzut şi în Germania că au aceeaşi abordare după ce s-au păcălit, deducând TVA dar combustibilul scumpindu-se în continuare. Vedem, ca să nu aşteptăm 5 ani o anchetă a Consiliului Concurenţei. Este vorba de un preţ speculativ. Guvernul trebuie să aibă instrumente, de săptămâna viitoare Guvernul va avea aceste instrumente şi pe urmă vedem efectul", a explicat liderul PSD.

Întrebat despre propunerile de modificare a Codului fiscal şi anume o creştere a accizei la ţigări sau a TVA pentru produsele care conţin zahăr, Ciolacu a replicat: „Nu creşte nimeni nicio acciză. Este vorba de acele ţigări încălzite asupra cărora există o directivă la nivel european şi începe să se uniformizeze până la anumite cote".

Legea anti-speculă va avea prevederi clare în care se va spune ce este un preţ nerezonabil de mare, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa "Provocări concurenţiale în noul context economic", organizată de Consiliul Concurenţei şi Pria Events.

"Ea e pe circuitul de avizare (Legea anti-speculă n.r.). Au preluat recomandările ministerelor. Au fost, de asemenea, consultări cu mediul de afaceri. Chiar săptămâna trecută au fost întâlniri cu diferite grupuri din mediul de afaceri. În linii mari suntem pe textul cu care am pornit. E o mai mare claritate. Cea mai importantă modificare este că atunci când va spune Guvernul că anumite produse sunt în risc speculativ o să şi spunem ce înţelegem printr-un preţ nerezonabil de mare. Deci o să spunem de a caz la caz. O să vedem. Dacă vorbim de un produs, vedem condiţiile din piaţă de la momentul respectiv şi o să spunem "domnule, preţul peste un anumit nivel sau adaosul peste un anumit nivel, acela reprezintă un preţ nerezonabil de mare" ca să aibă companiile certitudine că nu vor fi amendate. Să nu îi lăsăm pe ei să ghicească ce e acela un preţ nerezonabil de mare, ci le vom spune deja în actul normativ, în Hotărârea de Guvern se va spune peste ce nivel nu poate să treacă. Asta spun eu că e diferenţa cea mai mare care dă o mai mare certitudine, care ajută mediul de afaceri să se adapteze mai uşor la această legislaţie", a spus Bogdan Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că amenzile merg până la 500.000 de lei, dar importantă nu e sancţiunea pecuniară ci interzicerea comportamentului, confiscarea mărfii şi confiscarea veniturilor incorecte.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE