Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pentru Nicușor Dan, respectul banului public este vorbă în vânt

Postat la: 07.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nicușor Dan este acuzat în ultima vreme de dublă măsură în ceea ce privește gestionarea bugetul public. Pe de o parte, actualul edil declară faptul că prin acțiunile sale a salvat Primăria Capitalei de la faliment și este un garant pentru cheltuirea judicioasă a banului public. Pe de alta parte, aceste declarații sunt contrazise de informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că mașinile de serviciu ale PMB sunt folosite, în interesul personal, de apropiații săi.

Cel mai recent exemplu este cel al lui Radu Costinel, consilier al edilului general pe probleme de ordine publică, respectiv Poliția Locală. Acesta a folosit autoturismul de serviciu în interes personal, în timpul weekend-ului, pentru a căra materiale de construcție pentru casa în construcție din localitatea Fierbinți, din județul Ialomița. Cazuri similare au mai fost consemnate în presă de-a lungul mandatului lui Nicușor Dan. Este vorba despre Ramona Nicoleta Dinu, fost senator USR și cooptată de Nicușor Dan pe postul de consilier specializat pe guvernanță corporativă și insolvență, care obișnuia să facă deplasări frecvente la Constanța, orașul său natal.

O altă situație de acest gen este cea a autoturismului încredințat consilierului Tudor Măcicășan, surprins în urmă cu doi ani la Cluj-Napoca. Ulterior s-a aflat că mașina fusese folosită de iubita acestuia pentru a merge la festivalul Electric Castle. În acest din urmă caz, în urma dezvăluirilor din presă, Nicușor Dan a afirmat că l-a sancționat pe consilier cu 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni și i-a solicitat să achite contravaloarea benzinei folosite. El susține că va cerceta și acum va încredința cazul Comisiei de Disciplină dacă vina lui Radu Costinel va fi probată.

Această măsură de cercetare și orice soluție i s-ar aduce, nu va elimina fondul problemei. Modul în care s-au succedat situații și comportamente similare, tolerate de primarul general, nu a schimbat anumite comportamente ale consilierilor apropiați ai lui Nicușor Dan. În percepția acestora, este pus un semn de egalitate între interesul public și cel personal, și de a folosi resursele PMB pentru propria persoană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE