Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Afacerile lui Dragoș Băsescu după eliberarea din închisoare! Nepotul lui Traian Băsescu a cerut șpagă un milion de euro la saună

Postat la: 17.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dragoș Băsescu, fiul fratelui fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la trei ani de detenție, în februarie 2018, după ce ar fi cerut unui om de afaceri cercetat de DIICOT un milion de euro pentru "rezolvarea" favorabilă a dosarului.

"Dragoş Băsescu s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri Staicu Sandu la sauna spa-ului din Clubul Pescariu. Acolo i-ar fi prezentat documente din dosarul DIICOT, prezentându-i şi numele procurorului de caz, şi i-a cerut 500.000 de euro pentru ca procurorii DIICOT să nu facă contestaţie la respingerea mandatului de arestare pe numele afaceristului şi încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere", nota atunci presa, care avea informații din anchetă.

"Afaceristul Sandu Staicu ar fi motivat că nu deţine mita solicitată, drept pentru care Dragoş Băsescu i-a pretins încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar pe o perioadă de până la doi ani. Contractul ar fi trebuit să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională. Dosarul în care Dragoş Băsescu este acuzat de trafic de influenţă a fost deschis ca urmare a denunţului realizat de Sandu Staicu şi Ciprian Nistor", se amintea despre cazul lui Dragoș Băsescu.

Apoi, în 2019, după doar un an de la încarcerare, Dragoș Băsescu a început să ceară eliberarea condiționată. După câteva încercări eșuate, în care recursul procurorilor a bătut acceptul comisei de eliberarea din penitenciar, fiul lui Mircea Băsescu și-a văzut visul cu ochii. Așa se face că, pe 13 ianuarie 2020, Judecătoria Bistrița a admis solicitarea de eliberare condiționată făcută de Dragoș Băsescu, cerere necontestată de procurori, ca în precedentele ocazii.

"Complet: Complet nr.4, Tip solutie: Soluţionare.
Solutia pe scurt: În baza art. 587 CPP rap. la art. 100 VCP, admite propunerea Comisiei pentru liberări condiţionate de la Penitenciarul Bistriţa şi, în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului B.D., fiul , aflat în Penitenciarul Bistriţa în executarea pedepsei de 3 ani închisoare aplicată prin SP nr. 103/2017 a Tribunalului Bucureşti, în baza căreia a fost emis mandatul de executare nr. 225/2018. Onorariul parţial cuvenit av. oficiu Săsărman Monica, în cuantum de 100 lei, se va achita din fondurile Ministerului Justiţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 13.01.2020", asta au hotărât magistrații.

După eliberare, nepotul lui Traian Băsescu - absolvent de ASE - s-a reîntors în fruntea firmei de consultanță pe care o înființase în 2005. Dacă în 2019 firma lui Dragoș a avut un profit de 126.000 lei și datorii de 1.073.000 lei, anul trecut datoriile au crescut la 1.093.000 lei, iar profitul a devenit negativ (-113806 lei). Și tatăl lui Dragoș a făcut închisoare și tot pentru trafic de influență. În iunie 2016, Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 euro pentru a interveni pe lângă anumiți judecători în favoarea interlopului Sandu Anghel. Fratele lui Traian Băsescu a fost însă eliberat foarte repede, după doar un an și două luni de închisoare, în septembrie 2017. La ieșirea din penitenciarul Poarta Albă, de unde fusese eliberat condiționat, Mircea Băsescu a declarat doar că i-a fost dor de familie, de copii și că se simte foarte bine.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE