Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dacă doriți o soluție avantajoasă pentru încălzirea locuinței, o centrală pe peleți reprezintă alegerea perfectă!

Postat la: 15.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Odată cu creșterea constantă a prețurilor la petrol, la gaze sau la electricitate, tot mai mulți proprietari de locuințe au început să caute metode alternative de încălzire a locuințelor în care stau, metode care să fie mai prietenoase cu bugetul lor.

Una dintre opțiunile care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, este centrala pe peleti, reprezentând în momentul de față dar și pe viitor, o alegere optimă având în vedere raportul calitate/preț și costurile necesare încălzirii pentru lunile de iarna. 

Care sunt cele mai importante beneficii în a utiliza o centrală pe peleți? 

  • Achiziționarea combustibilului pentru centrala pe peleti este rentabilă. Peleții sunt compuși din resturi de material lemnos și sunt competitivi din punct de vedere economic cu alți combustibili utilizați pentru încălzire. Prețurile peletelor de lemn sunt adesea stabile, deoarece nu depind de factori exogeni, cum ar fi combustibilii fosili.
  • Peleții de lemn sunt de dimensiuni mici, iar cazanele pot fi alimentate printr-un sistem automat. Sunt ușor de depozitat și produc o cantitate minimă de cenușă.
  • Peletii din lemn sunt ecologici. Acestea sunt o sursă durabilă de combustibil, iar o centrală pe peleți este un sistem de încălzire cu emisii reduse de carbon. Arderea peleților nu vă produce emisii de dioxid de carbon pentru a dăuna mediului. Cantitatea de dioxid de carbon emisă în timpul procesului de ardere este extrem de mică în comparație cu arderea gazului de exemplu.
  • Centralele pe peleti sunt eficiente din punct de vedere energetic. Acestea necesită un aport minim de utilizator și majoritatea centralelor nu doar că includ un sistem automat de alimentare, necesitând intervenție doar în momentul în care "rezervorul" se golește, dar pot include un sistem de autocurățare, fapt care este extrem de avantajos.
  • Peleții din lemn sunt o sursă de energie regenerabilă. Peleții sunt produse din deșeuri de lemn comprimate în bucățele foarte mici, fapt care ajută extrem de mult la o ardere continuă, chiar dacă discutăm despre o cantitate care pare aparent foarte mică. Potrivit cercetărilor și al recenziilor centralelor pe peleti, încălzirea prin arderea peletilor poate rămâne o perioadă extrem de lungă, cea mai bună și avantajoasă soluție pentru încălzirea casei pe timp de iarnă.
  • Un sistem de încălzire precum o centrală pe peleti din lemn sprijină economiile nu doar ale utilizatorilor, ci și economiile locale. Majoritatea peletilor de lemn folosiți, sunt produse realizate pe plan local, ceea ce înseamnă că, oferă mai multe locuri de muncă pentru cetățeni, ceea ce poate duce la independența energetică.

De ce să alegi o centrală pe peleți?

În momentul de față, peletii împreună cu o centrală aferentă, reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții pentru orice casă, având în vedere varietatea tipurilor de combustibili care se pot utiliza, în special pe timpul sezonului rece. Peletii sunt obținuți în general, din deșeuri de lemn. Aceste deșeuri din lemn sunt comprimate pentru a obține o densitate necesară astfel încât să poată asigura o ardere îndelungată și eficientă, o densitate care de regulă reprezintă dublul densității lemnului verde. Tocmai dintr-un astfel de motiv, arderea peletilor sunt considerați o sursă extrem de eficientă, chiar de viitor atunci când discutăm despre obținerea de energie, având un impact minim asupra schimbărilor climatice, inclusiv în ceea ce privește defrișările de păduri, capitol la care nu stăm deloc bine la noi în țară. De departe, rolul unei centrale pe peleți reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care o pot face cei care locuiesc la casă, atât pentru încălzirea locuinței, cât și pentru a obține apa caldă necesară pentru treburile casnice, dar și pentru păstrarea corectă a igienei de zi cu zi.

O centrală pe peleți pentru încălzirea locuinței, este ideală atât pentru calorifere, cât și pentru încălzirea în pardoseală.

De departe, cea mai populară variantă prin care se poate încălzi o locuință, este cea a utilizării caloriferelor. Caloriferele sunt mult mai accesibile în comparație cu încălzirea prin pardoseală, însă, aspectul cel mai important, se referă la faptul că, indiferent că veți opta pentru calorifere ori pentru încălzirea prin pardoseală, o centrală pe peleți, face față în ambele situații. Este de menționat faptul că, încălzirea prin pardoseala aduce un plus de confort - căldură este emanată din podea, iar aerul cald, conform legilor fizicii, se ridică. Astfel, beneficiem de o încălzire uniformă a încăperilor. 

De unde puteți achiziționa o centrală pe peleți de cea mai bună calitate?

Totulpentruinstalatii.ro vine în întâmpinarea doritorilor de astfel de sisteme de încălzire, cu o gamă extrem de variată de produse. Puteți găsi și achiziționa centrale pe peleti de cea mai bună calitate, toate fiind disponibile la un raport calitate/preț avantajos.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE