Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Fizicienii sustin o teorie neobisnuita ca fiind posibila: "Oamenii traiesc de fapt in universuri paralele!"

Postat la: 14.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Spatiul este inimaginabil de mare, aici existand sute de miliarde de galaxii cu trilioane de stele, iar diametrul acestei gigantice structuri ar putea fi de 7 miliarde de ani-lumina. Cu toate astea, fizicienii sustin ca mai multe universuri sunt posibile sau chiar foarte probabile, astfel ca omenirea ar putea trai intr-un multivers.

Multiversul si lumile paralele sunt adesea argumente in contextul altor concepte stiintifice majore, precum Big Bang, teoria corzilor si in mecanica cuantica. In urma cu aproximativ 13,7 miliarde de ani, tot ceea ce stim despre acel moment al universului, este faptul ca era o singularitate infinitezimala. Dupa Big Bang, pe masura ce inflatia a incetinit, a aparut o imensitate de materie si radiatii, incepand sa se formeze atomii, moleculele, stelele si galaxiile, care populeaza vastitatea spatiului.

Potrivit fizicianului Alexander Vilenkin, de la Universaitatea Tufts din Massachusetts, Statele Unite, inflatia nu s-a incheiat peste tot la fel, iar ea continua in anumite locuri ale spatiului. Acest fenomen se numeste teoria inflatiei eterne. Si pe masura ce inflatia se termina intr-un loc, se formeaza o noua "bula" de univers, sustine fizicianul. Iar multiversul se extinde la nesfarsit. "Aceasta imagine a universului sau a multivers-ului, asa cum se numeste, explica misterul de lunga durata al motivului pentru care constantele naturii par fi ajustate, pentru ca viata sa evolueze", a spus Velinekin.

Alti cercetatori, avanseaza idea existentei universurilor paralele din fizica cuantica. Astfel, aceasta teorie sustine ca mai multe stari ale existentei particulelor sunt posibile in acelasi timp. Acele universuri alternative sunt complet separate si incapabile sa se intersecteze, asa ca omul ar putea trai in mai multe universuri, in acelasi timp, dar fiecare versiune a sa nu ar sti niciodata una de alta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE