Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Moment istoric pe Marte: Mini-elicopterul Ingenuity a zburat intr-o atmosfera extrem de rarefiata - VIDEO

Postat la: 19.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA, dus pe Marte de roverul Perseverance, a reuşit luni să se ridice câţiva metri de la sol, înregistrând astfel o premieră istorică.

Ingenuity cântăreşte 1,8 kilograme şi a ajuns pe Marte în roverul Perseverance, care a amartizat în luna februarie. NASA trebuia să îl testeze în urmă cu o săptămână, însă din cauza unor probleme tehnice a decis amânarea zborului. Agenţia a recunoscut că e posibil ca testul să nu reuşească, însă luni, în jurul orei României 13:30, el s-a ridicat 3 metri de la sol, a plutit, s-a rotit şi a revenit la sol, înregistrând o premieră istorică.

Ingenuity este primul vehicul motorizat care a zburat pe o altă planetă. O imagine a fost captată şi transmisă de rover la scurt timp după reuşită. Perseverance a surprins desprinderea mini-elicopterului şi revenirea lui la sol. Datele din primul zbor controlat pe Marte vor fi transmise pe Pământ în câteva ore. „Putem spune acum că oamenii au pilotat un giravion pe o altă planetă", a declarat MiMi Aung, project manager pentru Ingenuity la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

„Am vorbit atât de mult despre momentul nostru Wright Brothers pe Marte şi iată-l", a adăugat ea făcând referire la pionierii aviaţiei. Ingenuity va fi controlat să zboare mai sus şi mai mult de inginerii NASA, care caute să îi testeze limitele. Atmosfera de pe Marte este foarte rarefiată, cu doar 1% din densitatea care există pe Pământ. Din acest motiv, Ingenuity a fost proiectat să fie atât de uşor. Speranţa este ca această demonstraţie să poată transforma modul de exploare a altor planete.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE
anart