Vacanță cu mașina: de ce trebuie să ții cont, pentru a te bucura de o excursie sigură și confortabilă
Postat la: 26.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Călătorind cu propria mașină în vacanță nu este doar o aventură interesantă, ci îți oferă și un sentiment de independență. Când pleci în excursie sau în vacanță cu mașină, poți lua tot ceea ce vrei cu tine. În plus, nu trebuie să te adaptezi niciunui interval de timp sau program fix.
O călătorie lungă cu mașina necesita însă o pregătire adecvată. Când planifici o călătorie cu mașina în vacanță, nu uita de propria ta siguranță și de siguranța pasagerilor care călătoresc cu tine. Verifică sfaturile despre cum să te pregătești pentru o călătorie cu mașina în vacanță, astfel încât să poți ajunge în siguranță la destinație și să te bucuri de timpul liber.
Inspecție auto înainte de călătorie
Este foarte important să verifici cât mai des starea tehnică a mașinii. Acest lucru este, desigur, nu numai mai sigur, dar face și posibilă descoperirea mai rapidă a oricăror defecțiuni. Acest lucru va face ca reparația lor să fie mai ieftină în multe cazuri. Cu toate acestea, înainte de a pleca în vacanță, merită să faci o inspecție mai amănunțită a mașinii. O călătorie lungă cu mașina poate fi un motiv bun pentru asta. În plus, înainte de o călătorie lungă, trebuie neapărat să o faci de dragul propriei tale siguranțe, a siguranței pasagerilor și a altor utilizatori ai drumului.
Când te pregătești pentru o călătorie cu mașina în vacanță, ar trebui să verifici mai întâi starea mașinii, adică să faci o inspecție. Ar trebui să verifici:
- lichide de funcționare (lichid de răcire, lichid de spălare, lichid frână, servodirecție - dacă este necesar, trebuie completate)
- anvelope (starea lor, presiunea, adâncimea benzii de rulare, roata de rezervă. Dacă vei călători în sezonul rece, merită să schimbi anvelopele de vară cu anvelope all season sau de iarnă)
- lumini și becuri (pe le poți înlocui singur și, în plus, nu uita de un set de becuri de rezervă înainte de o călătorie lungă)
- ștergătoare (trebuie să funcționeze bine, să lucreze pe toată suprafața, să se lipească bine de sticlă și să nu lase dungi).Poți verifica tu însuți elementele menționate mai sus. Cu toate acestea, înainte de a pleca într-o vacanță lungă, ar trebui să verifici și starea tehnică generală a mașinii, cu ajutorul unui profesionist.
Călătoria cu mașina plină cu pasageri și bagaje
Atunci când planifici o călătorie, ar trebui să îți amintești că mașina plină cu pasageri și bagaje arată complet diferit față de conducerea zilnică prin oraș. Mașina își mărește greutatea, ceea ce o face să se comporte complet diferit decât în timpul condusului normal. În primul rând:
- distanța de frânare crește
- nivelul de manevră este în scădere.
Când te pregătești să călătorești cu mașina pe un traseu lung, cu pasageri și bagaje, ar trebui să acorzi atenție și greutății totale admisibile, care este caracteristică fiecărui vehicul. O mașină supraîncărcată este mai predispusă la defecțiuni, în special anvelopele sale, care se uzează mult mai repede.
Ar trebui să fii atent și la aranjarea bagajelor în mașină. Bagajele trebuie împachetate uniform și simetric. Dacă o parte a mașinii este mai grea, schimbarea benzii poate cauza pierderea controlului, derapajul și producerea unui accident. Bagajele trebuie, de asemenea, asigurate corespunzător, astfel încât să nu se miște și să nu schimbe centrul de greutate în timpul conducerii și manevrelor.
Condusul în siguranță este esențial
Deplasarea cu mașina pe distanțe lungi este, de asemenea, asociată cu posibilitatea de a întâlni diverse condiții meteorologice pe drum, ceea ce face totul mai dificil. Prin urmare, înainte de a călători cu mașina în vacanță, în special înaintea rutelor care au câteva sute sau mii de kilometri, ar trebui să te odihnești și să dormi bine. Se presupune că un șofer somnoros prezintă același risc pe drum ca un șofer beat. Lipsa somnului reduce capacitatea de a reacționa corect și te expune riscului de a adormi la volan. De asemenea, este întotdeauna mai bine să conduci puțin mai încet, să fii mai atent și să ajungi mai târziu, dar să te poți bucura din plin de vacanță fără situații neplăcute pe parcurs și stres inutil.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ministrul Economiei a dat Șantierul Naval Mangalia pe mâna unui șomer care a fost inspector la Primăria Lehliu Gară!
Șantierul Naval 2 Mai SA, compania de stat care deține pachetul majoritar de acțiuni la Șantierul Damen Mangalia, are de câteva zile o nouă conducere. În funcția de director general a fost adus Doru Jianu, cel care a ocupat aceeași poziție în mai multe rânduri în cadrul Șantierului Naval Militar Mangalia, controlat tot de statul român.
-
Teoreticianul transumanist Yuval Harari îi numește pe cei care nu folosesc Inteligența Artificială "oameni inutili"!
Transumanismul, redus la esență, este eugenie pură (modificare genetica, sau modificare tehnologica - prin implanturi). Se autointitulează "H+", adică mai mult sau mai bine decât un om. Ceea ce, bineînțeles, este ceea ce înseamnă și eugenia. Omul modificat in ADN sau omul augumentat tehnologic... Pana la urma, cam acelasi lucru in opinia transumanista.
-
Guvernul se pregătește pentru o criză alimentară apocaliptică: cere comercianților să trimită stocurile deținute! (document important)
Secretariatul General al Guvernului a pus, în dezbatere publică, o Ordonanță de Urgență prin care va solicita producătorilor și comercianților să transmită Guvernului stocurile disponibile.
-
Pandemia și războiul au umflat conturile bogaților lumii cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi numai în domeniul alimentelor si energiei!
Averile miliardarilor din industria alimentară şi energetică au crescut cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi ani, în contextul creşterii preţurilor la energie şi mărfurilor în timpul pandemiei, precum şi pe fondul războiului din Ucraina, a dezvăluit un raport al organizaţiei nonprofit Oxfam, relatează The Guardian.
-
Șefa Comisiei de Apărare: "În țara noastră s-a vorbit despre venirea lupului şi acum lupul a dat iama în turma din satul vecin!"
Sefa Comisiei de Apărare de la Senat, Nicoleta Pauliuc, susține că ultimele trei luni au adus pentru România un paradox legat de securitate: pe de o parte, amenințările la adresa securității naționale sunt cât se poate de concrete; pe de altă parte, garanţiile de securitate pe care țara noastră le are din partea aliaților sunt la cel mai înalt nivel de la crearea statului român modern.
-
Prima ţară care a introdus carantina obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei: au fost raportate 4 cazuri în ultima săptămână!
Belgia este prima ţară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei, după ce a raportat 4 cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico.
-
Brazilia liberă de OMS: Presedintele Bolsonaro anunta ca nu va semna tratatul international privind pandemiile!
Președintele brazilian Jair Bolsonaro anunță că OMS nu va interveni în afacerile braziliene legate de pandemie. El a reafirmat, intr-o conferinta de presa, fără echivoc că "OMS nu va călca în picioare suveranitatea națională".
-
OMS avertizează: Lumea se confruntă cu "provocări formidabile" din cauza COVID, a variolei maimuței și a războaielor!
Lumea se confruntă cu "provocări formidabile", printre care covid, războiul din Ucraina și variola maimuței, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, citat de BBC.
-
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic!
Ministrul Sănătății, Alexandru Radila, susține că virusul variola maimuței nu poate fi considerat, un pericol, deocamdată și nici nu se pune problema să vorbim despre o pandemie.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Un general canadian prins de ruși în timp ce încerca să fugă din Azovstal. El ar fi condus un laborator biologic secret!
- 2.Șeful gazelor pe Europa: La iarnă vom raționaliza consumul și marilor consumatori industriali li se va tăia aprovizionarea!
- 3.Un primar din Gorj nu vrea să primească ucraineni în comuna lui chiar dacă i s-a oferit 1 milion de euro!
- 4.Printati-o și luați-o la cumparaturi: Lista aditivilor cancerigeni si a substantelor toxice din alimentele cu care vor sa ne bage-n groapă!
- 5.Soacra Dalidei din Las Fierbinți a fost arestată: Femeia și fiii săi, unul dintre ei organizator la Neversea, au furat 70 de milioane de lei!
- 6.Investigatie-bomba: cum au fost fraudate alegerile in SUA prin cărăușii voturilor. Mâine apare documentarul "Mules 2000" (vezi trailer)
- 7.Papa Francisc face o declarație uimitoare: Reacția Moscovei în Ucraina a fost "probabil facilitată" de "lătratul NATO la ușa Rusiei"!
- 8.Reacția Pfizer după ce Covid a revenit la unii pacienți în urma tratamentului cu antiviralul companiei. Nedumerire majoră în rândul medicilor!
- 9.Noua formă de hepatită severă depistată și în rândul copiilor din România. Boala are o cauză necunoscută!
- 10.Pictată de Apostolul Luca, cea mai veche icoană a Maicii Domnului va fi adusă în România la Mănăstirea Pantocrator!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu