Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Chermeză sindicală la Snagov, decontată de Ministerul Transporturilor

Postat la: 10.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sub pretextul ca se negociaza noul contract colectiv pentru angajatii de la CFR, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor care coordoneaza activitatea de la calea ferata, Maria Magdalena Grigore, i-a invitat, astazi, la o discutie informala, in jurul pranzului, la complexul mobilat si dotat de Mihai Necolaiciuc de la Snagov, pe liderii celor mai importante structuri sindicale care pastoresc calea ferata.

Imediat dupa lansarea invitatiei de catre Maria Magdalena Grigore, controversatul lider al Aliantei Federatiei Tehnice Feroviare, Iulian Mantescu, si Mare Grigore, omul lui Ioan Rus din fruntea Federatiei Miscare Comercial, au sunat mobilizarea in randul sindicalistilor, anuntandu-i pe liderii din Bucuresti si din tara ca trebuie sa se prezinte obligatoriu la intalnirea de la Snagov. Mai mult, cei doi i-au avertizat ca cine nu este prezent va avea de suferit la urmatoarele negocieri salariale.

Insa, mai multi lideri isndicali au protestat vis a vis de faptul ca trebuie sa se intalneasca la Snagov, invocand faptul ca aceasta intalnire putea avea loc la sediul Ministerului Transporturilor. Dar, bossi sindicali in frunte cu Mantescu si Mare au acceptat din start invitatia secretarei de stat Maria Magdalena Grigore pentru simplul fapt ca la Snagov intalnirea se poate prelungi pana a doua zi, ca deh, la un sprit si o friptura astfel se negociaza si se socializeaza.

Practic, este o agapa sindicala decontata de Ministerul Transporturilor, la care vor participa si directorii celor trei companii de la calea ferata- CFR SA, CFR Marfa si CFR Calatori. Pentru secretarul de stat Maria Magdalena Grigore intalnirea de la Snagov de azi este si o actiune cu tenta electorala, pentru ca domnia sa vrea sa ajunga deputat de Giurgiu din partea ALDE, asa ca vinul si berea trebuie musai sa fie la rece, ca déjà carnatii si micii sunt pregatiti pentru gratare.

Ion Teleanu

DREPT LA REPLICA

Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, vă comunicăm că la întâlnirea la care face referire articolul, au participat, sub medierea Mininsterului Transporturilor, reprezentanți ai sindicatelor reprezentative din sistemul feroviar, conducerea celor trei societăți de cale ferată și un reprezentant al Ministerului Finanțelor, scopul fiind identificarea posibilităților de creștere a salariilor în condițiile legislației restrictive actuale. La ședință, din partea sindicatelor, au fost invitați, (nicidecum forțați să participe), câte 2-3 reprezentanți ai fiecărei organizații reprezentative în timp ce în articol se afirmă, fals, că au fost obligați să participe toți liderii din București și din țară.

Directorii economici ai societăților au afirmat că nu poate fi acordată nici o creștere salarială, în timp ce reprezentantul Ministerului Finanțelor a indicat că se poate lua în calcul cel puțin procentul inflației și se pot face demersuri pentru creșterea numărului de personal, astfel încât să nu se mai facă ore suplimentare. Totodată, există posibilitatea creșterii fondului de salarii, proporțional cu majorarea productivității muncii, precum și reducerea profiturilor prevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli ale societăților.

A fost programată o nouă ședință în data de 15 septembrie 2015, dată la care societățile vor prezenta o simulare a posibilităților de creștere salarială, conform sugestiilor reprezentantului Ministerului Finanțelor. Atitudinea anti-sindicală a domnului Ion Teleanu este notorie, insă considerăm că, fiind un profesionist pe tărâmul jurnalismului, avea datoria să se informeze corect înainte de publicarea articolului, inclusiv de la cei pe care îi denigrează. Pentru orice informație cu privire la subiect, vă stăm cu plăcere la dispoziție.

Cu stimă,
Președinte FML,
Iulică MĂNTESCU

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE