Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Graţiela Gavrilescu a teleportat 4 ha de pădure din Parcul Natural Comana către naşul lui Gheorghe Flutur

Postat la: 30.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, condus acum de Gratiela Gavrilescu, incearca sa musamalizeze o afacere care vizeaza un schimb de teren ilegal. Practic, Valentin Grigore, directorul Parcului Natural Comana, a cedat recent patru hectare de padure catre omul de afaceri Gelu Palamaru, cel care detine in Casa Comana si o zona de agrement silvoturistic.

De fapt, Gelu Palamaru a dat la schimb patru hectare de teren cu o valoare foarte mica si a primit de la directorul Valentin Grigore aceeasi suprafata intr-o zona foarte atractiva si valoroasa din Parcul Natural Comana. Aceasta tranzactie nu se putea face fara acordul Ministerului Apelor, Padurilor si Mediului, iar de afacere nu este strain nici primarul localitatii giurgiuvene Comana, Aurel Enache, fost membru PDL, PNL si acum PSD.

Parcul Natural Comana, arie protejată de interes naţional în suprafaţă de 24963 ha, a fost constituit prin Hotărârea de Guvern. nr. 2151/2004, publicată în Monitorul Oficial nr. 38 din 12 ianuarie 2005. Scopul constituirii Parcului Natural Comana îl reprezintă, în ansamblu, protejarea diversitaţii floristice și faunistice descrise în zonă, a habitatelor caracteristice unor specii vulnerabile, periclitate şi/sau rare, vegetale și animale, a unor zone speciale de interes știinţific, istoric sau peisagistic.

Ulterior după declararea parcului, zona a fost încadrată prin acte normative succesive atât ca sit Natura 2000 cât și zonă umedă de importanţă internaţională - sit Ramsar. Situl Natura 2000 Comana a fost înfiinţat ca şi sit de protecţie avifaunistică prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protecţie specială ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Trebuie precizat că Gelu Palamaru deține Casa Comana si zona de agrement din imprejurimile acestui local din județul Giurgiu iar el a fost coleg de facultate cu actualul secretar general al PDL, Gheorghe Flutur, căruia îi este și naș de cununie. Firma finului lui Flutur- Geca Impex P.M. SRL, deținută de familia Gelu și Verona Palmaru, derulează la ora actuală mai multe contracte de amenjare a spațiilor verzi cu mai multe primării din Capitală.

Este de sublinita faptul ca Valentin Grigore, directorul Parcului Natural Comana- institutie aflata sub tutela Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, a fost politist in aceasta localitatea giurgiuveana si, in urma cu cativa ani, a renuntat la haina de politist pentru cea de „gardian sef" al acestei zone strict protejate. De fapt intre Valentin Grigore si Gelu Palamaru este o relatie mai mult de decat amicala si ambii sunt foarte apropiati de primarul Aurel Enache.

Ion Teleanu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE