Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Elisabeta "Uța" Lipă poate intra în vizorul ANI

Postat la: 02.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta "Uta" Lipa a mentionat in declaratia de interese postata pe site-ul institutiei ca este si presedinte al Federatiei Romane de Canotaj si vicepresedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, dar nu este remunerate pentru aceste functii.

Insa, tot pe site-ul MTS este prezentat si Raportul de analiza si evaluare a cererilor de finantare, pe anul 2016, ale federatilor declarate eligibile (vezi documentul), semnat si aprobat pe 28 decembrie 2015 de catre ministrul Elisabeta Lipa. Din cele 20 de federatii sportive care vor beneficia, in acest an, de fonduri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerul Tineretului si Sportului condus de Elisabeta Lipa se numara si Federatia Romana de Canotaj al carei presedinte este tot Elisabeta Lipa.

Astfel, Federatia Romana de Canotaj va beneficia, in 2016, din partea MTS de un buget de 4.640.000 de lei, adica de aproape 1,1 milioane de euro, chiar daca echipajele de la canotaj au ratat, pentru prima data de dupa 1990, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. De fapt, bugetul FR Canotaj pentru 2016 este al doilea ca suma alocata de MTS, dupa cel al Federatiei Romane de Atletism-4.900.000 de lei, dar mai mare decat al Federatiei Romane de Handbal-4.350.000 de lei.

Practic, ministrul Tineretului si Sportului-Elisabeta Lipa, a aprobat bugetul Federatiei Romane de Canotaj unde presedinte este ...Elisabeta Lipa. O miscare geniala! Adica, Lipa a centrat si tot Lipa a dat cu capul! Insa, Legea Nr. 161- privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, stipuleaza la articolul 84 ca functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: „orice alta functie publica de autoritate, cu exceptia celei de deputat sau de senator ori a altor situatii prevazute de Constitutie".

Or, presedintele Federatiei Romane de Canotaj este functie publica de autoritate, ceea ce inseamna ca ministrul Elisabeta Lipa este intr-o situatie de incompatibilite, si, astfel, mai devreme sau mai tarziu, va intra in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Nu poti legal ca ministru sa aloci direct bani publici unei federatii sportive pe care chiar tu o conduci, dar, din moment ce s-a intamplat asa ceva la MTS condus de Elisabeta Lipa, totul e posibil in Romania condusa acum de premierul Dacian Ciolos.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE