Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


S-a încheiat Cerbul de Aur 2019. Cine a câştigat marele trofeu. Ce valoare are

Postat la: 26.08.2019 - 09:32 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ultima seară a Festivalului Cerbul de Aur 2019 a fost dedicată muzicii populare.

Aşa se face că până târziu, în noapte, pe scenă, au fost cele mai mari nume ale muzicii populare: Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa + Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai + cu Taraf de Caliu din Clejani, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu.

Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra „Lăutarii" din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros. Reamintim că marele trofeu Cerbul de Aur 2019 a fost câştigat de italianca Eliza G. Trofeul i-a adus cântăreţei 25.000 de euro. Eliza G și-a lansat primul single în 2009. „Sunt dependentă de pop, electro-rock și acustic. Acesta este stilul meu", spunea recent artista.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a declarat duminică, la Braşov, că Festivalul Internaţional Cerbul de Aur este un eveniment care trebuie să continue, pentru că "promovează adevărata faţă a României", precizând, totodată, că ministerul a sprijinit ediţia de anul acesta cu suma de 550.000 de lei.

"Cerbul de Aur reprezintă un brand nu numai pentru Braşov, ci pentru România şi este regretabil că, timp de 9 ani, a fost o pauză în organizarea acestuia, iar reluarea acestui frumos eveniment a fost chiar în anul Centenarului. Trebuie să continue (...) şi (...) e nevoie de implicare, pentru că acest eveniment, care a atras oamenii, nu numai braşoveni, ci şi din întreaga ţară şi foarte mulţi străini (...), este important, pentru că arată ceea ce înseamnă România adevărată, şi nu România care se promovează fals. (...) De astfel de evenimente avem nevoie, care să promoveze adevărata faţă a României. Nu avem nevoie de fake news şi de lucruri negative, care să scoată în evidenţă şi ceea ce nu există în România, să creeze nişte subiecte false despre imaginea României. Aceste evenimente pun România într-o imagine pozitivă pe harta lumii", a afirmat Breaz, în conferinţa de presă organizată cu prilejul încheierii Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE