Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Wall Street Journal: Membrii familiei Rockefeller l-au presat pe Biden să oprească autorizațiile pentru exporturile de GNL

Postat la: 10.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia de a înceta eliberarea de noi autorizații pentru exporturile de GNL din Statele Unite a fost luată de președintele Joe Biden ca urmare a presiunilor miliardarilor, scrie Wall Street Journal, citând surse.

Potrivit ziarului, campania intensă de lobby a durat aproximativ patru ani, condusă de organizații caritabile controlate de membrii familiei Rockefeller (10 miliarde de dolari , conform Forbes), și sponsorizată și de alți miliardari, printre care Michael Bloomberg (96 de miliarde de dolari ). Campania a avut ca scop găsirea și sponsorizarea liderilor de opinie care s-au opus proiectelor de combustibili fosili. Activiștii au înaintat cereri de mediu Casei Albe și oficialilor federali. „Ne-au atras atenția", a recunoscut un oficial înalt al administrației Biden.

Alți angajați au spus, de asemenea, că au fost influențați de grupuri ecologiste, dar campania nu a fost singurul factor în decizia lui Biden. După cum au explicat ei, Casa Albă a luat aceste măsuri în lumina rezultatelor noilor cercetări privind emisiile de la instalațiile de GNL, precum și intenția de a înțelege mai bine modul în care aprovizionarea cu GNL afectează economia americană și securitatea națională. Republicanii au criticat aspru decizia lui Biden. Senatorul Ted Cruz a numit ceea ce se întâmplă „un cadou pentru Putin". În opinia sa, Europa va trebui acum să cumpere GNL din Rusia, nu din Statele Unite.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE