Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
De ce ai vrea să auzi asta?

Postat la: 20.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dimineața asta începuse bine. Eram fericit. Apoi m-a mâncat să pornesc televizorul. Delir maxim. Marius Moga și Sebastian Dobrincu (pentru care am un respect mare) prezentau oficial un soft care te ajută să înregistrezi orice piesă cu vocea oricărui om.

Practic poți înregistra oribil o voce, iar apoi o corectezi și o faci să sune ca a lui Meat Loaf. Dacă ăsta este viitorul muzicii... mă bucur că nu mai am chiar mult de trăit. Spuneau cu atâta mândrie că poți să auzi cum sună piesa ta cu vocea lui Taylor Swift. De ce ai vrea să auzi asta? De ce să mă intereseze cum ar suna Metallica cu Bruce Dickinson la voce?

Știu că e la mare modă ca lumea să spună despre tine că ești "elitist" atunci când nu accepți orice căcat muzical ce-ți este aruncat în față. În cazul ăsta doresc din suflet să fiu numit "elitist".

Aștept să apară și aplicația pentru tinerii netalentați care vor să fie filozofi: tu spui tâmpenii, aplicația le dă o formă, iar tot ce mai ai de făcut este să alegi "stilul" - Kant, Sartre, Nietzsche etc.

Și ca să fiu și mai elitist: niciun muzician real nu va înregistra cu astfel de petarde tehnologice. De la Tom Jones la James Hetfield și de la Beth Heart la Myles Kennedy. Vor intra în studio și vor înregistra zeci de variante pentru fiecare piesă. Voci reale, cu emoție, trecând prin diverse stări, modificând liniile vocale etc.

Alin Dincă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE